Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
Magazin
arenasport2
Na programu od 17:30
Pregled 14. kolo
arenasport3
Na programu od 17:30
Finale
arenasport4
Na programu od 17:00
Best of
arenasport5
Na programu od 17:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
17.03.2020. - 10:38

Dok čekamo NBA, evo nekih legendarnih snimaka: Kobi objašnjava ko je GOAT

Youtube/screeenshot/ABC News
Koronavirus zaustavio je NBA ligu

Standardna jutarnja rutina sportske redakcije Mondo u perioru od oktobra do juna je lagani početak dana uz NBA, koja je samo postala zanimljivija usponom Nikole Jokića i pojavom druge verzije "Srpskih Kingsa" u poslednjih četiri-pet godina.

Međutim, NBA liga prvi put u 74 godine postojanja nije zaustavljena zbog štrajka velikih zvezda već pandemije nevidljivog virusa zbog čega smo i mi, silom prilika, morali da korigujemo navike sa početka smene.

Ali, da bi se čekanje na "najmanje 30 dana pauze" lakše podnelo, odlučili smo da ovog jutra sastavimo "vanredni" Top 10 snimaka o najvećim igračima u poslednjih 30-ak godina.

Na "pola" ćemo vas u anketi pitati i koji je "predlog" ostavio najjači utisak za vas, ali je glasanje zabranjeno za one koji ne odgledaju listu do kraja.

Krenimo redom!

1. KOBI SAMOM SEBI

Jedno vreme je bila aktuelna fora prema kojoj je Vlada Radmanović navodno jednom pitao Kobija zašto mu nije dodao kad je bio sam, a ovaj mu odgovorio: "Što ne ideš na skok ako si sam". I da nije tačan, ovaj mit iz Radmanovog doba u Lejkersima na slikovit način potvrđuje Brajantov "clutch ili ništa" stil, kojim je postao večan mnogo pre nego što nas je večno napustio.

U međuvremenu, bilo je i kultnih asistencija (poput one posle "krosovera" za Šekovo kucanje protiv Portlanda), a pošto ipak govorimo o "Mambi" - neke su bile i za njega samog.
 

2. 32:59

Lebron iz Akrona, rođen 30. decembar 1984. protiv Kevina iz Bruklina, rođen 29. septembra 1988. godine. Srednja škola.
 

3. PREDANJE O "CRNOM ISUSU"
 

Ovde Redži Miler prepričava kada je kao "ruki" kojeg nije bilo lako "naložiti" na bilo šta, pa ni na "trash talk" sa "Crnim Isusom" na predsezonskoj utakmici Pejsersa sa Bulsima, na vreme naučio jedno od najvažnijih NBA pravila koje su znale neke njegove starije kolege - šta god da radiš, ne ljuti Majkla Džordana.

"Dobio me je 40:2", prisetio je jedan od kasnije najljućih rivala Čikaga na Istoku kako je započeo njegov rivalitet sa "Em-Džejom".

I dok je odlazio, okrenuo se i rekao: "Biraj reči kada se sledeći put obratiš 'Crnom Isusu'".

Koliko je Miler bio dobar igrač govori i to što je njegova Indijana popustila tek u sedmoj utakmici finala konferencije tokom poslednjeg, šestog pohoda Bulsa ka tituli.

4. KEMP
 

5. DIRK PROTIV TROJICE

Na mestu gde mu pet godina ranije ni 2:0 nije bilo dovoljno protiv Vejda i Šeka, Novicki je najavio minijaturom za pamćenje iz gotovo bezizlazne pozicije: 15 poena minusa, 6:20 kraja, "Fleš", "Kralj" i "CB4" vode 1:0 u seriji, igra se kod njih na Floridi.

I dalje najbolji evropski košarkaš potpisao se pred očima Peta Rajlija nezaboravnim ulazom na kontra nogu za 1:1 u seriji, a nakon što u trećoj na istom mestu nije doživeo svoj "Flu Game" i pogodak za pobedu pod temperaturom od 38 - ostatak je bila najveća dominacija jednog evropskog igrača u velikom finalu.

Sa 26 poena i 9,7 skokova, Dirk je tituli MVP igrača sezone 2006/07 dodao i onu za MVP finala za 4:2 protiv jedne od najmoćnijih ekipa u novijoj istoriji lige za koju je Nemac, u 33. godini, na raspolaganju imao teksašku "Big 3" verziju sa "Džetom" i "Matriksom".

Bilo je dovoljno...

* ovde kasnije možete glasati u ANKETI *
 

6. VLADE I PEĐA (1998-2004)
 

7. "BIĆE BRAĆA"

Čarls Barkli i Šakil O'Nil su danas kolege u TV studiju ESPN, a nekad...
 

8. SIROTI PATRIK

Džordan je pobeđivao Nikse, Pipen ih je ponizio.
 

9. DŽORDAN PROTIV PETROVIĆA

Evo kako je Dražen igrao protiv "Crnog Isusa" u martu 1992. godine. Ništa "trash talk", samo znanje.
 

10. NIKOLA JOKIĆ
 

11. "KROSOVER" ALANA AJVERSONA
 

12. GOAT

Za kraj, ostavili smo video gde Kobi objašnjava ko je GOAT samo da ne bi morao da jede smrznuti volov jezik.
 

Dok ponovo ne zaigraju košarku, mogu da posluže i NBA PRIČE našeg kolumniste Vlade Ćuka.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci