Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Lyon - Lille
arenasport2
Na programu od 00:00
Carabobo - Universitario
arenasport3
Na programu od 00:00
Mirandés - Celta Vigo
arenasport4
Na programu od 00:00
Široki - Sloboda Tuzla
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Navijači tražili titulu, Sale se prekrstio... Biće to sve dobro!
Košarka
05.09.2019. - 11:21

Navijači tražili titulu, Sale se prekrstio... Biće to sve dobro!

Navijači tražili titulu, Sale se prekrstio... Biće to sve dobro!
MN Press
23 Prva faza Mundobasketa je gotova za "orlove". Sledi put u Vuhan.

Bilo je već sasvim jasno ko će pobediti i ko će osvojiti grupu Mundobasketa u Fošanu, kada su navijači Srbije najglasnije do tada zapevali selektoru: "Uzmi Sale svetsku titulu...".

Naslonjen na zaštitnu ogradu kraj klupe, morao je da čuje njihove reči, ali im nije otpozdravio, već se samo polako prekrstio, a to nije promaklo onima koji su iščekivali njegovu reakciju.

"Ma ništa, nešto sam ja sam sa sobom...", rekao je "Nacionale" na konferenciji za novinare posle Italije, bez želje da objašnjava javnosti svoj gest, niti da dalje ulazi u simboliku.

Štagod pomislio i uradio u tom trenutku, selektor je pred sobom imao zaista dominantan tim, koji je još jednom znao kada da "zapne" i kada da iskoristi svoje prednosti protiv rivala, koji je postajao sve nervozniji dok je meč odmicao.

"Ko gubi ima pravo da se ljuti", rekao je novinarima dobro raspoloženi Raduljica, "iks faktor" pobede, koji je posle žestokog udarca Danila Galinarija pao na parket i samo popreko pogledao rivala, kapitenski svestan da ne bi trebalo da reaguje. 

Malo kasnije, ponovo je zakuvalo otprilike na istom mestu, na kojem je Heket snažno faulirao Jokića, a on žestoko odgovorio. Iza Đorđevićevih leđa, Stefana Jovića su pomoćni treneri držali i rukama ga "svukli" sa ograde, koju je umalo preskočio u nameri da uleti na parket i da u afektu napravi štetu i sebi i ekipi. 

U četvrtak ujutru, "orlovi" će krenuti avionom ka zanimljivijoj i izazovnijoj fazi Svetskog prvenstva u Vuhanu, gde niko ko navija za Srbiju neće računati da li će pobeda protiv Portorika u petak biti dovoljna za četvrtfinale i da li će trijumf protiv Španije u nedelju biti način da se izbegne SAD pre finala.

Posle Fošana je potpuno jasno. I da do završnice ne padnu ni" kostur" turnira, ni šampion - Srbija će biti spremna.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci