Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:15
Vežbaj sa Markom
arenasport2
Na programu od 07:30
Genoa - Sampdoria
arenasport3
Na programu od 08:30
Gummersbach - RNL
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
19.05.2020. - 12:35

Trinkijeri Srbima: Ponašate se kao da NIŠTA NIJE BILO! (VIDEO)

MONDO/Stefan Stojanović
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri zadovoljan je kako igrači izgledaju posle vanrednog stanja i izolacije zbog epidemije korona virusa. Ali, ističe da ne zna kako i kad će se nastaviti takmičenje i da neće biti baš tako lako.

Trinkijeri se vratio iz Italije, tačnije iz Milana gde je bio u izolaciji zbog epidemije korona virusa, a taj deo Apeninskog poluostrva bio je jedan od najugroženijih u Evropi.

Kada je stigao u Beograd odmah je počeo da radi sa ekipom, ali je primetio i neke stvari u Beogradu koje su ga iznenadile (blago rečeno).

"Provodio sam vreme u kući, sa decom, nije mi bilo teško jer sam želeo da budem oprezan. Situacija ide na bolje. Svakog dana je manje zaraženih, manje mrtvih, bolnice se prazne. Iskreno, ne bih nikome da držim lekcije, ali preplašio sam se malo, jer se ovde ponašaju ljudi kao da ništa nije bilo. A bilo je, tako da moramo svi da budemo oprezniji", rekao je Trinkijeri za klupsku televiziju KK Partizan.

Dodaje da je vreme "ubijao" gledajući razne utakmice iz arhive, serije...

Kada je došao i video ekipu, laknulo mu je.

"Igrači su u super stanju, niko se nije ugojio, radili su, to je dobro. Najvažnije je da se niko ne povredi, ovo je dva meseca, skoro tri meseca pauze, rizik je ogroman i zato moramo da budemo pažljivi".

Dodaje i da je svestan da neće biti lako da se nastavi sezona.

"Situacija nije laka, jer i Evrokup i Evroliga i ABA liga su međunarodne, a u svakoj zemlji je drugačije. I to znači da neće biti lagano da se sve skupi. Mi radimo, spremamo se i čekamo da nam neko kaže kako, šta, zašto i gde", kaže Italijan.

Upitan da li se čuo sa igračima koji su u Americi, odgovorio je:

"U Americi je situacija još jako teška, svi su 'zaključani', treniraju kod kuće. Mene ne zanima da igram 'sutra', ali želim da znam kad, da počnem sa pripremam. Možda vredi da se pripremamo za sledeću sezonu. Jer, ovo neće proći lako. Ne znam... ja čekam".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci