Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 11:00
Igrani film
arenasport2
Na programu od 11:45
Dallas - Sacramento
arenasport3
Na programu od 10:15
Shakhtar - Sevilla
arenasport4
Na programu od 10:00
Napredak - Crvena Zvezda
arenasport5
Na programu od 11:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
05.02.2020. - 10:24

Slava Partizana vezana je za Bolonju: Jaramaz je ponosan!

MN Press
Ognjen Jaramaz govorio pred meč sa Virtusom u Bolonji. Pobeda mnogo donosi.

Košarkaši Partizana nisu imali mnogo vremena za opravak od derbija, ali ni za razmišljanje o utakmici koju su odigrali u ponedeljak uveče o izgubili od Crvene zvezde.

Već narednog jutra crno-beli bili su u avionu za Bolonju, gde ih u sredu uveče čeka vrlo važan meč Evrokupa protiv prvog favorita takmičenja Virtusa.

"Derbi nam se odrazio više na mišiće nego na glavu. Moramo da se okrenemo sutrašnjem meču, nemamo vremena. Nismo imali ni puno vremena za odmor. Jutros smo doputovali, a do utakmice imamo 24 sata. Pokušavamo da se odmorimo, ali to je vrlo teško. U tri dana imamo dve veoma važne i fizički zahtevne utakmice. Otežavajuća okolnost je što imamo samo jedan trening da pripremimo meč sa Virtusom", rekao je Ognjen Jaramaz.

Partizan eventualnom pobedom u Bolonji može znatno da olakša dalji put kroz Evrokup.

"Pred nama je veliki izazov, ali se nadam smo spremni da odolimo tom izazovu i da dobijemo utakmicu koja nam može mnogo doneti", dodao je odlični košarkaš "parnog valjka".

Crno-beli su u Beogradu ubedljivo pobedili tim Saše Đorđevića. U sredu ih čeka paklena atmosfra, ali ovaj put neprijateljska.

"Veoma težak zadatak nas čeka, da zaustavimo spoljne igrače Vitusa. To je ključ meča, da sprečimo njihovu kreaciju, to su glavni igrači. Pretpostavljam da će se truditi da što više igraju iz tranzicije, a na nama je da ih usporimo i onemogućimo Teodosića i Markovića i njihovim napadačkim namerama", ocenio je Jaramaz.

Partizan i Virtus su 1992. vodili legendarne duele u četvrtfinalu Evrolige. Tim koje je tada kao trener vodio Željko Obradović uspeo je da iznenadi favorita i eliminiše ga. Bila je to verovatno i najteža prepreka ka kasnijem osvajanju elitnog takmičenje. Tačno šest godina kasnije Virtus se revanširao crno-belima na Fajnal foru u Bolonji.

MONDO u Bolonji, gde je Saša Danilović BOŽANSTVO

"Znam o tim utakmicama iz 1992. na osnovu video materijala koje sam gledao, dokumentarnih emisija. Znači mi, budi neki drugačiji osećaj dolazak u ovu halu. Očekujem jako prijatnu, sportsku atmosferu, pomalo vatrenu, drago mi je što ću biti deo te priče. Ponosan sam donekle na sebe zbog svega toga", rekao je Ognjen Jaramaz.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci