Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Houston - Washington
arenasport2
Na programu od 02:30
Slovenija - Egipat
arenasport3
Na programu od 02:00
Verona - Napoli
arenasport4
Na programu od 03:00
Arsenal 360
arenasport5
Na programu od 03:00
of Big Air
Otvori pretragu
Košarka
02.07.2020. • 08:50

Primorska dobila licencu, Borac ostaje bez ABA 2?

MN Press
Da li dobra vest za slovenačku ekipu znači i lošu za Banjalučane?

Situacija sa ekipom Primorske, koja je bila izbačena u četvrti rang takmičenja u Sloveniji, dala je nadu banjalučkom Borcu da može da dobije pozivnicu u Drugu ABA ligu.

Ukoliko bi zbog svoje pozicije u Sloveniji ekipa Primorske ostala bez učešća u ABA ligi, njeno mesto popunio bi MZT, a Borac je ostao na čekanju za pozivnicu, ukoliko Makedonci presele u ABA ligu.

 

Međutim, u sredu iz Slovenije stižu vesti koje bi mogle potpuno da promene stvari.

Košarkaški savez Slovenije uvažio je žalbu Primorske i ekipa iz Kopera dobila je licencu za takmičenje u najvišem rangu u sezoni 2020/2021.

Primorska je ispunila finansijske uslove licencu počeće sledeću sezonu u Sloveniji 17. septembra duelom Superkupa protiv Cedevite Olimpije.

Klub iz Kopra u saopštenju na svom sajtu naveo je da ga sada čeka veliki posao na sanaciji kluba, koja je bila dio plana koji je priložen u dokumentaciji za licencu.

"Očekuje nas i težek posao na sastavljanju ekipe pošto želimo da ostanemo konkurentni u svim takmičenjima u kojima ćemo se takmičiti naredne sezone", naveli su iz Primorske ne precizirajući na koja takmičenja misle, ali bi ovo moglo da znači da nameravaju da i dalje igraju ABA ligu. 

Očekuje se definitivan stav Primorske, ali i rukovodstva ABA lige, međutim, kako izgleda sve su manje nade da bi se Borac mogao naći u Drugoj ABA ligi.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci