Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Fiorentina - Verona
arenasport2
Na programu od 00:00
Daegu - Ulsan
arenasport3
Na programu od 00:00
Le Havre - PSG
arenasport4
Na programu od 00:00
Igokea - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
29.06.2020. - 14:43

Gde je zapelo između Trinkijerija i Partizana? OVO su detalji!

MN Press
Donosimo vam cifre zbog kojih dolazi do razlaza

Izgleda da je došao kraj ljubavi između Partizana i Andree Trinkijerija, a razlog se, naravno, svodi na novac.

Ovo bi se moglo zaključiti i po drugim potezima, čak i da se nije pojavila informacija da trener traži raskid ugovora godinu dana ranije, na šta ima pravo. A gde je zapelo? MONDO vam donosi detalje.

Prema rastućem ugovoru, Trinkijeri je, prema našim izvorima, sledeće sezone trebalo da ima platu od 550.000 evra, maksimalnu do sada!

Klub mu je, međutim, ponudio smanjenje te plate zbog pandemije i otežanih finansijskih uslova za 20 odsto (neki izvori kažu i samo 10 odsto), ali je trener to odbio.

Osim toga, Trinkijeri je navodno tražio garancije za budžet za igrače i veća ovlašćenja u trošenju tog budžeta, kao, što je uobičajeno, i stan i automobil…

Pošto klub nije mogao da garantuje toliku platu, a ponudio je i nešto manji garantovani budžet za igrače, ali Trinkijeri nije želeo da pristane na kompromis, pa je zatražio raskid. Neki beogradski mediji prenose da ima ponudu Bajerna, ali MONDO nije do sada uspeo da dobije potvrdu te vesti.

Naravno, zvanično ćemo iz Partizana čuti nešto kasnije danas, ili sutra, jer je i dalje u toku sednica skupštine ABA, na kojoj, čitali ste, crno-beli traže da se izbaci FMP u ABA 2, zbog sukoba interesa.

Može se tumačiti da je ovakav potez Partizana usledio kao skretanje pažnje sa situacije sa trenerom, jer je svakako usledio pet godina kasnije nego što je bilo za očekivati.

Pravna situacija u ABA

Podsetimo, na prošloj sednici je, nakon tužbe Crvene zvezde, ABA odlučila da se liga uvede u pravne okvire, odnosno da se vlasnička prava prenesu sa Olimpije, Metalca i MZT-a na klubove koji su sada tu.

Pravno gledano, Crvena zveda i FMP su dva različita kluba i navodno je nemoguće papirima dokazati da su to dva kluba pod kontrolom iste osobe, pa sada Partizan pokušava na druge načine da pokaže da to jeste sukob interesa.

Videćemo kako će se razvijati situacija, za sada se Partizan protivi da se prenesu vlasnička prava na FMP.

Kako vi tumačite odluku Trinkijerija?

A potez Partizana vezan za FMP?

ABA ligu uopšte?

Pišite nam u komentarima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci