Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 03:30
Great sporting moments
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Golac Asano
Fudbal
04.05.2021. • 10:33

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Legenda crno-belih oštra zbog Asana

Golac Asano
MN Press
"Zvezda zna šta radi, bolje je organizovana, Partizanu se ne piše dobro"

Takuma Asano odlučio je da jednostrano raskine ugovor s Partizanom zbog neisplaćenih zarada, a to je naišlo na oštre reakcije iz Humske.

Prvo se oglasio klub i poručio da će Japanca tužiti kod FIFA, potom su Asanu zamerili saigrači Vladimir Stojković i Lazar Marković, a oštro je o najboljem igraču Partizana govorio i sportski direktor Ivica Iliev. Sada se oglasila i legenda kluba Ivan Golac.

Nekadašnji igrač i trener crno-belih je u izjavi za "Sputnjik" rekao da ako je istina da mu se duguju plate i da je plaćao stanarinu, onda nikoga ne treba da čudi što je Asano pobegao iz kluba.

"Ispada da on finansira klub, a ne klub njega.E sad, bojim se da će toga biti sve više i više zbog svega što se dešava... Sve manje klubova biće u situaciji da plaća igrača i da opstane. Morate da imate ozbiljnu organizaciju da biste kontrolisali sve, a prosto kada klub nema finansijskih mogućnosti da prati takmičenje, da plaća redovno plate igračima i zaposlenima, onda vam se piše crno", rekao je Ivan Golac i poručio:

"Cirkus je da vam ode glavni igrač nekoliko kola pre kraja i pre finala Kupa".

Golac je krivca za slučaj "Takuma Asano" pronašao u upravi Partizana, poručivši da su stvari koje se trenutno događaju frapantne.

"Da biste dobro poslovali, morate biti domaćini, morate voleti kuću u kojoj živite. Morate raditi u interesu kuće. Ako toga nema, kao u ovom slučaju, onda vam je jasno da će vam igrači odlaziti bez obeštećenja. E, onda mora uprava da ide pošto pokazuje neznanje i nekvalitet. Ili su možda u pitanju neke nečasne radnje. Generalno, sve što se dešava u Partizanu je prosto frapantno, pokazuje nemoć insistucije i neznanje mnogo čega", rekao je Ivan Golac.

Čuveni fudbaler koji je igrao za Partizan od 1968. do 1978. godine, kazao je da su se navijači "umorili od laži koje im se godinama serviraju", poručuje da je klub daleko od osvajanja titule i da zbog toga četiri godine gleda Crvenoj zvezdi u leđa.

"Sve je u Humskoj vrlo nemušto, nemate onaj kontakt između uprave i navijača. Ne čujete ništa. Klub mora da obrazloži zdravo, kvalitetno i normalno šta se tačno događa i zašto je otišao Asano...", rekao je Golac i osvrnuo se na finale Kupa Srbije.

"Svi znamo za floskulu da u derbiju nema favorita, ali to ipak pripada prošlosti. Zvezda zna šta radi, bolje je organizovana, Partizanu se ne piše dobro".

Legenda crno-belih je za kraj razgovora još jednom kritikovao rukovodstvo kluba i založio se za promene koje će doneti "bolje sutra", ali veruje da se to neće desiti samoinicijativno.

"Partizan je nekada bio veliki i ozbiljan klub, klub koji je dao najviše igrača inostranstvu, koji su obeležili epohu jugoslovenskog fudbala i pronosili decenijama slavu jugoslovenskog fudbala. A pogledajte sad na šta to liči. Igrači beže iz Humske. Agonija, mučenje. Ali, narod se umorio od laži, postaje mučno. Fudbal je oduvek bio svetla tačka, i narod bi zadnji dinar dao da dođe da gleda dobru utakmicu, poštenu. Gde prvi biva šampion, a poslednji ispada iz lige. Tragedija je šta se dešava u Partizanu", zaključio je za kraj razgovora Ivan Golac.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci