Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 20:00
Classic matches 8
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 18:30
Crvena zvezda mts - Igokea
arenasport5
Na programu od 19:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
30.04.2020. - 20:29

Ima i nezadovoljnih: Lion zahteva odštetu zbog prekida prvenstva!

Tanjug, Laurent Cipriani/AP
Posle više od dve decenije su ostali bez Evrope.

Fudbalska sezona u Francuskoj je gotova. Nakon današnjeg proglašenja PSŽ-a za starog/novog šampiona, to je svima jasno.

Nije postojala mogućnost da se igra, nakon što je država zabranila sva sportska dešavanja na otvorenom do septembra ove godine. Liga je ubrzo preduzela korake, pa se tako zna šampion, ali i timovi za Evropu, kao i oni koji su ispali i ušli u elitni rang.

Među oštećenima, barem po njihovim rečima, nalazi se Olimpik iz Liona. Oni nakon više od dve decenije neće igrati evropska takmičenja, a jedan od najtrofejnijih francuskih timova je imao šansu da se za to izbori u finišu sezone.

''Nismo očekivali prekidanje prvenstva na ovaj način. Već u utorak smo predložili razmatranje rešenja koje je mnogo bolje i koje se uklapa u planove UEFA o završetku nacionalnih liga. Po njemu bi koristi imali i tv kanali, sportske kladionice...'', navodi se na sajtu.

Oni su nastavili da objašnjavaju kako odluka utiče na njih, kao i da zahtevaju da im se plati odšteta zbog nepovoljnog završetka sezone.

''S obzirom na to kakvu je odluku donela Liga 1, smatramo da imamo pravo na žalbu. Tražimo odštetu jer se gubici klubova mere u desetinama miliona evra. PSŽ-u čestitamo titulu, Lorijenu ulazak u Ligu 1, a nadamo se da će trofej uskoro pripasti i ženskoj ekipi Liona''

Francuski timovi će zbog neigranja fudbala napraviti ogromne gubitke. Već je saopšteno da vlasnici tv prava neće uplatiti poslednje rate, a ekipe poput Liona ne mogu ni računati na prihode od evropskih mečeva, koji su im se prethodnih godina podrazumevali.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci