Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 11:30
Napoli - Milan
arenasport2
Na programu od 12:00
Dallas - Miami
arenasport3
Na programu od 12:00
Tottenham - Arsenal
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan NIS - Igokea
arenasport5
Na programu od 12:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Totenhemov savet navijačima pred put u Beograd: Držite se centra!
Fudbal
01.11.2019. - 13:23

Totenhemov savet navijačima pred put u Beograd: Držite se centra!

Totenhemov savet navijačima pred put u Beograd: Držite se centra!
Guliver/Getty images/Julian Finney
Londonski klub obezbedio autobuse svojim navijačima od centra Beograda do stadiona "Rajko Mitić" i savetovao ih da...

Gostovanje Crvene zvezde u Londonu izazvalo je veliku pažnju engleskih medija, pošto se i pored zabrane na tribinama Totenhemovog stadiona pojavio veliki broj navijača beogradskog kluba.

Domaćin je zbog toga pokrenuo istragu i već izrekao zabrane za 48 svojih članova koji su preprodavali ulaznice, a uoči beogradskog duela opet se priča o navijačima.

Londonski "pevci" upozorili su tekstom na svom sajtu navijače kako bi trebalo da se ponašaju u Beogradu i šta ne bi trebalo da rade.

"Navijačima preporučujemo da borave u centru Beograda, gde su brojni prijatni barovi i restorani na Obilićevom vencu i u Knez Mihajlovoj. Savetujemo, takođe, da sa sobom nose kopiju pasoša, uz fotografiju u mobilnom telefonu".

Naveden je broj telefona koji treba pozvati u slučaju neprijatnosti, a posebno su upućeni pripadnici LGBT populacije da pročitaju savet britanskog ministartstva spoljnih poslova.

U Londonu su upućeni na radove i zakrčenje beogradskih ulica, pa još nije precizirano gde će se navijači okupljati za polazak na stadion.

"Na savet policije, klub će organizovati autobuse za navijače u centru Beograda. Oni će voziti na stadion sa Studentskog trga ili Trga Nikole Pašića, a o tačnom mestu polaska ćemo vas obavestiti čim nam policija bude potvrdila, zbog radova na ulicama u centru Beograda. Predviđeno je da autobusi sa navijačima krenu u 19.15, odnosno da budu na stadionu oko 20 časova (utakmica počinje u 21.00)".

Po pravilima UEFA, gostima pripada pet odsto kapaciteta stadiona, što znači da će Totenhemovi navijači na raspolaganju imati oko 2.500 ulaznica.

"Mesto polaska autobusa biće i mesto na kom ćete moći da preuzmete ulaznice. Klub apeluje na navijače da koriste organizovane autobuse i da ne idu sami na stadion. Ukoliko neko to bude činio, savetujemo da ne ističe Totenhemova obeležja u blizini stadiona", upozoravaju Englezi svoje pristalice na moguće neprijatne situacije.

Gostujućim navijačima je, takođe, objašnjeno da na stadion neće moći da unesu kofere, kao i da nema mesto predviđeno za njihovo odlaganje. Zatim i to da je zabranjeno konzumiranje alkohola u krugu od jednog kilometra oko stadiona, tri sata pre i tri sata posle utakmice.

Za kraj, napomenuto je da je dozvoljeno unošenje zastava, ali nikako onih koje imaju religioznu ili političku poruku.

"Ni u kom slučaju navijači ne smeju da ističu provokativne poruke na račun političke situacije na Balkanu i u Srbiji", dodaje je.

Duel Crvena zvezda - Totenhem igra se u sredu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić". Prethodni susret u Londonu završen je ubedljivom pobedom domačeg tima (4:0), a stanje na tabeli posle tri kola je: Bajern devet bodova, Totenhem četiri, Zvezda tri, Olimpijakos jedan.

MONDO/Jovan Terzić
Totenhemov savet navijačima pred put u Beograd: Držite se centra!

Poslednje vesti

Poslednji video snimci