Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Epizoda 04
arenasport2
Na programu od 22:15
Roma - Juventus
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 22:00
Best of
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
22.03.2020. - 21:59

Korona virus je BUKNUO na utakmici Lige šampiona!

Guliver, Marco Luzzani/Getty Images Europe
Nažalost, ne samo u Italiji...

Bila je sredina februara, a Atalanta je na San Siru u Milanu igrala istorijski meč, protiv Valensije.

Tim iz samo 45 kilometara udaljenog Bergama pobedio je pred čak 44.236 gledalaca goste iz Španije, a navijači "boginje" otišli su koći opijeni uspehom.

A mnogi i zaraženi.

Još lepše im je bilo kada je Josip Iličić pre samo 12 dana (kako samo daleko deluje!) postigao četiri gola na "Mestalji" i doneo Atalanti mesto u četvrtfinalu Lige šampiona.

Na ogromnu žalost, već tada se videlo da se Italija i čitava Evropa suočavaju sa bolešću koja će skloniti sport potpuno u stranu i koja će odneti hiljade života. I u Italiji i u Španiji. A, posebno u Bergamu.

Španski radio "Kadena Ser" objavio je da je utakmica Atalanta - Valensija bila osnovni izvor širenja virusa po čitavoj severnoj Lombardiji, u kojoj danima svakodnevno umire nekoliko stotina građana.
 

Virus u Hrvatsku stigao baš sa tog meča

Poznato je da je i "nulti" pacijent u Hrvatskoj takođe zaražen ovim virusom na utakmici Atalanta - Valensija u Italiji.

U nedelju je u nedelju potvrđen 651 novi smrtni slučaj u odnosu na prethodni dan, a već ceo svet zna da je velika većina preminulih svakog dana umire u Lombardiji, regiji u kojoj je Bergamo na istoku, a Milano na zapadu.

U Lombardiji je u nedelju umrlo još 360 osoba, u subotu 546 i te brojke dovoljno govore o tome koliko je taj kraj pogođen.

Sa druge strane, poznato je da je koronom zaraženo više od trećine članova FK Valensija, što je sada neizbežno dovesti u vezu sa utakmicama protiv Atalante...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci