Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
LA Clippers - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 03:00
Dnipro - Sevilla
arenasport3
Na programu od 02:45
Cleveland - Chicago
arenasport4
Na programu od 04:00
Jagodina - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
06.04.2020. - 14:42

On bi kao "neprijatelj" Dijego Kosta: Španija dobija NOVOG Brazilca?

Guliver/Getty images/Ross Kinnaird, Ross Kinnaird/Getty Images Europe
Gabrijel Paulista je na putu da postane Španac! Fudbaler Valensije je na pragu dobijanja pasoša ove zemlje, navode mediji na Pirinejima.

Nekadašnji igrač Arsenala je istakao da je spreman da se odrekne šanse da nastupi za Brazil i umesto svoje zemlje, nastupi za "crvenu furiju"!

Gabrijel je dobio dozvolu FIFA da promeni nacionalnost, ali je čitava procedura prolongirana zbog novonastale situacije sa pandemijom korona virusa.

Čitava Španija je u karantinu i to trenutno otežava stvari. Ipak, Paulista je na putu da bude naturalizovan.

Zbog pandemije, odložena je formalna zakletva na španskom ustavu, a ukoliko ovog leta bude primio španski pasoš, Gabrijel će već na jesen biti u mogućnosti da debituje za Španiju.

Zanimljivo je da bi u toj situaciji Paulista dobio priliku da nastupi na EURO 2021. godine, usled njegovog odlaganja ovog leta. Imao bi u tom slučaju godinu dana vremena da ubedi Luisa Enrikea da je on vredan poziva u nacionalni tim.

Španija će ove jeseni igrati protiv Švajcarske, Ukrajine i Nemačke u UEFA Ligi nacija, ali su i ti i mečevi za sada "u magli" zbog pandemije korona virusa.

Gabrijel bi tako mogao da pođe stopama svog "neprijatelja" sa terena, Dijega Koste, sa kojim se svojevremeno sukobio na utakmici Premijer lige, kada je Kosta bio zaslužan za Paulistino isključenje sa meča.

Kosta je postao reprezentativac Španije, ali nije imao mnogo uspeha...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci