Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:00
Crvena zvezda - Partizan
arenasport2
Na programu od 08:00
Milwaukee - Brooklyn G7
arenasport3
Na programu od 08:00
Zagreb - Aalborg
arenasport4
Na programu od 06:45
Rome 2021
arenasport5
Na programu od 09:00
Hawaiian - The legend of Eddie Aikau
Otvori pretragu
Paša Đorđić
Rukomet
08.05.2021. • 15:20

(VIDEO) "PAŠA" ĐORĐIĆ ZA TV ARENA SPORT: Srbiju i Tonija sam odbio zbog Petra

Paša Đorđić
Arena sport
Nekadašnji proslavljeni golman pričao za TV Arena sport zašto je odbio mesto asistenta u reprezentaciji

Za Zorana Pašu Đorđića igranje za reprezentaciju, a posle i rad u državnom timu uvek je predstavljalo nešto veliko. Činilo ga je ponosnim i nikada nije odbio obaveze u nacionalnoj selekciji, bilo kao igrač ili kao trener.

Ali…

Kada mu je Toni Đerona uručio poziv da se priključi njegovom timu u radu sa "orlovima", Đorđić je prvi put rekao "ne". O razlozima odbijanja poziva španskog trenera, govorio je u emisiji "Kao nekada".

- Sarađujem sa Tonijem (Đerona) već duže vreme i ponosan sam na našu saradnju – počeo je Đorđić.

- Da nije bilo pitanje Srbije, odazvao bih se na dalju saradnju. U pitanju je sukob ličnih interesa, jer moj sin Petar igra u toj reprezentaciji. Kao pomoćnik bih bio u obavezi da se koncentrišem na rad sa celim timom, a lično mislim da bih mnogo veću pažnju obraćao na to kako moj sin radi. Ne bih mogao da budem objektivan, štaviše očekivao bih da budem subjektivan. Moju decu volim najviše na svetu. Inače, ponosno bih prihvatio poziv u državni tim, kao što sam uvek prihvatao – iskren je Zoran Đorđić.

Saglasan je sa ocenom da je Srbija u vrlo teškoj grupi na Evropskom prvenstvu. Pored "orlova", tu su Francuska, Hrvatska i Ukrajina.

- Grupa nije laka… Ako odgovorni u RSS odrede cilj da se uđe u završnicu turnira, onda je to vrlo težak zadatak. Već na startu turnira morate da budete u vrhunskoj formi. Vrlo je teško održati formu tokom celog turnira, to mogu samo vrhunske ekipe. Ako postavimo za cilj da turnir posluži za sticanje iskustva, razigravanje mladih igrača, da se nadmećemo i pokažemo šta možemo, stava sam da možemo da prođemo grupu – ocenio je Đorđić i dodao:

- Siguran sam da će protiv Francuza i Hrvata dati sve od sebe. Sve je moguće. Mi kao stariji igrači imamo obavezu da ih podržimo. Ako kao grupa budemo funkcionisali, mislim da imamo lepe šanse za dobar rezultat – završio je proslavljeni golman Partizana, reprezentacije Jugoslavije i mnogih drugih klubova iz najjačih liga.

 

Emisija "Kao nekada", gost Zoran Đorđić / 08.05.2021.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci