Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
LA Dodgers - Tampa Bay
arenasport2
Na programu od 02:00
BEST OF
arenasport3
Na programu od 02:30
Pregled
arenasport4
Na programu od 02:30
Sporting Greats
arenasport5
Na programu od 02:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
22.09.2020. - 17:08

NJEGOV RAT SA DŽORDANOM TRAJE 35 GODINA: I danas ga ne voli kao 1985!

Guliver/Getty images/Streeter Lecka/All Bello/Getty Images North America
Ko je najveći igrač u istoriji? Za njega Em-Džej nije ni u dva najbolja!

Legendarni plejmejker Detroit Pistonsa Ajzeja Tomas ostao je upamćen kao veliki NBA šampion i kao jedan od najljućih rivala Majkla Džordana. A to rivalstvo je bilo toliko da je za to znao ceo svet, kao što je i danas poznato da je među njima velika netrpeljivost.

Uostalom, kako drugačije "pročitati" Tomasovu jučerašnju izjavu o najvećem igraču ikad.

"Divim se Lebronovom nezasitom apetitu da bude na vrhu i da ostane na vrhu. Nikad nisam video igrača koji je dominirao u toliko statističkih kategorija. Imali smo igrače koji su dominirali u određenim područjima, ali nikad nismo videli igrača koji je tako radio sve. A on sve to radi neprekidno 17 godina. Za sada, Karim Abdul-Džabar je najbolji koji je to radio. Ali, kada Lebron Džejms bude završio, on će biti najbolji koga smo ikad videli da je igrao košarku", rekao je on.

Na taj način, Tomas je uputio još jednu strelicu ka Džordanu, bez da je pomenuo njegovo ime.

A među njima je zakuvano još sredinom osamdesetih...

Majkl Džordan došao je u NBA kao velika zvezda, treći "pik" na draftu i igrač koji je u ligu doneo tada revolucionarno veliki ugovor sa kompanijom "Najki".

Delom zbog ljubomore prema njemu zbog ugovora, delom jer im je smetala njegova popularnost, tada velike zvezde Ajzeja Tomas i Medžik Džonson organizovali su malu grupu igrača koja je "preskala" Džordana u toku igre. Tako je bio ograničen na samo devet šuteva iz igre, dva pogotka i ukupno sedam poena. Nijedan starter Istočne konferencije nije uputio manje lopti ka košu.

Sa Medžikom je kasnije postao veliki prijatelj, ali odnos sa Tomasom nikad nije mogao da funkcioniše, posebno nakon što su Čikago Bulsi pobedili njegove Pistonse u finalu Istoka 1991, posle čega je Ajzeja sa saigračima samo prošao pored Džordana i ekipe, bez pružanja ruke.

Nezvanično, Džordan je posle toga insistirao da Tomas ne bude deo prvog i najslavnijeg Drim tima u Barseloni 1992. i tako je bilo, a te negativne emocije prema velikom rivalu Em-Džej je zadržao i do danas, što se videlo u dokumentarcu "The Last Dance", o poslednjoj sezoni Džordanovih Bulsa, 1997/1998.

Očigledno će proći još mnogo godina pre nego velikani izglade svoj odnos. Ako ikad to i urade.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci