Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport2
Na programu od 19:30
Sacramento - New Orleans
arenasport3
Na programu od 21:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport4
Na programu od 21:15
Crvena zvezda mts - Budućnost VOLI
arenasport5
Na programu od 21:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
14.07.2020. - 09:51

NEIZVESTAN početak Superlige 1. avgusta!

MONDO - Stefan Stojanović
"Ne znam koliko je pametno da se fudbal igra u ovakvim uslovima", kaže predsednik Medicinske komisije FSS, profesor doktor Miljko Ristić.

Korona virus i dalje "divlja" Srbijom, posebno Beogradom, a to iz dana u dan otvara nova pitanja da li bi nešto trebalo dozvoliti ili zabraniti.

Među nedavno uvedenim merama koje važe za prestonicu je i zabrana okupljanja više od 10 osoba u otvorenom ili zatvorenom prostoru, a uskoro bi mogle da budu uvedene i nove mere za celoj teritoriji Srbije.

To sve ima uticaj i na sport, pa je veliko pitanje hoće li fudbalska Superliga za sezonu 2020/21. zaista početi 1. avgusta kao što je planirano.

"Mislili smo da će ovo da traje najviše četiri meseca, ali virus korona je nešto potpuno novo i neočekivano za sve nas. Ne znam koliko je pametno da se fudbal igra u ovakvim uslovima", iskren je predsednik Medicinske komisije FSS, profesor doktor Miljko Ristić u razgovoru za Večernje novosti.

"Svi nama poznati humani virusi traju u proseku četiri meseca. Ovaj virus korona je posle četiri meseca kod nas i u pojedinim zemljama na svetu izgleda tek sada 'eksplodirao'. Ispostavilo se da nisu ugroženi samo ili najviše stariji ljudi, već i oni iz mlade populacije. Imamo trenutno u Srbiji nekoliko velikih žarišta virusa u Novom Pazaru, Beogradu, Užicu... Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima. Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport. Tužne su slike koje ovih nedelja dolaze iz Španije, Engleske, Italije, doskoro i iz Nemačke. Tužan je pogleda na te prazne tribine", dodaje dr Ristić.

"Novosti" su kontaktirale i Zajednicu klubova Superlige i Prve lige Srbije, ali nisu dobile konkretan odgovor hoće li biti odlaganja početka sezone, koja je u najvišem rangu zakazana za 1. avgust, a u drugom za dve nedelje kasnije.

Ukoliko se korona virus pojavi među fudbalerima kada sezona počne, po propozicijama Superlige potrebno je da su bolesna sedmorica fudbalera da bi došlo do odlaganja utakmice, a klub je dužan da obezbedi važeću medicinsku dokumentaciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci