Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 02:30
Dinamo - Rijeka
arenasport3
Na programu od 04:00
Portimonense - Belenenses
arenasport4
Na programu od 04:00
Voluntari - UTA Arad
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
10.12.2019. • 14:36

Hoće li nam ovo biti "generalka"? Rusija i Srbija igraju pred EURO 2020!

Guliver/Getty images/Francois Nel, Francois Nel/Getty Images Europe
Naša selekcija i

Samo još da saznamo hoće li se oba tima pripremati za Evropsko prvenstvo ili će Srbija samo "razigravati" Rusiju.

Ono što je jasno jeste da će Rusi i Srbi odmeriti snage 6. juna 2020. godine, samo šest dana pre početka kontinenatlnog turnira.

Ova informacija je osvanula na internet stranci Fudbalske federacije Rusije. Oni su objavili spisak prijateljskih utakmica koje će njihova seniorska selekcija odigrati u susret EURO 2020. Među njima je i okršaj sa "orlovima".

Rusija će prvi meč u sklopu priprema igrati 28. marta protiv Švajcarske, a tri dana kasnije protiv Moldavije. Međutim pred sam turnir, očekuju ih mečevi 2. juna protiv Poljske i četiri dana kasnije protiv naše selekcije.

Još uvek nije poznato tačno vreme i mesto odigravanja meča, a vrlo je moguće da će na to uticati rezultat Srbije u baražu.

"Orlovi" krajem marta igraju baražni turnir kojim će tražiti "vizu" za plasman na EURO. Poznato je da je Rusija u grupi B i da će svoj prvi meč odigrati u Sankt Peterburgu 13. juna protiv selekcije Belgije.

Time se dolazi do zaključka da će Srbija biti generalna proba "zbornaji" pred meč protiv treće selekcije sveta sa poslednjeg Mundijala.

Ukoliko se Srbija plasira na EURO, prvi meč će odigrati dva dana posle Rusije, 15. juna u Glazgovu protiv Češke Republike.

Ono što je najaktuelnije u ovom trenutku, a ima veze sa reprezentacijom Rusije jeste izbacivanje ruskih sportista sa najvećih takmičenja u naredne četiri godine, posle izrečene kazne Svetske antidoping agencije (WADA).

Ipak, eventualne međunarodne sankcije zbog doping afere neće izbaciti Rusiju ili je primorati da igra pod neutralnom zastavom na EURO 2020 pošto UEFA nije potpisnica Koda Svetske antidoping agencije, te odluke ove međunarodne institucije za nju ne važe.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci