Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Kakva je takva je - naša je!
17.02.2017. • 16:58

Kakva je takva je - naša je!

Kakva je takva je - naša je!

Nama stvarno nikada nije lako udovoljiti. Kada nema fudbala, zašto ga nema, kada se igra - zašto se igra…Kukamo kako nam je fudbal loš i liga slaba, a opet jedva čekamo da se lopta zakotrlja. I tako u krug. Nekako u ovo doba godine, krene neka nada da nas greje. Nada da se možda, baš ove sezone, pravi tim (uglavnom sa jedne i druge strane Topčidera) koji će uraditi nešto u Evropi. Ono što bi sigurno obradovalo one koji vole srpski fudbal je da treneri makar malo promene filozofiju i da ta ista trenerska struka bude zaštićena, a ne da se promene tri ili četiri trenera za šest meseci. Situacija je u stvari vrlo logična. Ako pustite nekoga da radi a da mu mač ne visi nad glavom, vremenom možete da očekujete i lepu igru i rezultat. Zar nisu dobri primeri Rastavca u Radničkom, Milovanovića u Lučanima, ranije Milojevića u Čukaričkom? Jednostavno, nikom nije do brzog otkaza. Zatvorite se, odigrate, ako može, na kontru i najvažnije je da ne izgubite. A dešava se da imate dve takve ekipe na terenu. A često i taj teren nije baš u idealnom stanju.
Da se manemo kukanja. Dobra stvar je što prvi deo tabele nije toliko centralizovan. Dakle, imate dva tima iz Beograda, Novi Sad, Lučane, Ivanjicu, Kruševac, Niš, Suboticu…Napredak najavljuje borbu za Evropu, Radnički i Vojvodina imaju istoriju koja ih na tu borbu obavezuje. Mladost deluje stabilno, Spartak se bori da ostane među osam.
Zna se ko se pita za titulu. Imaće i Crvena zvezda i Partizan mnogo mina na tom putu. Na Karađorđu, pod Bagdalom, na Čairu…nema lakih bodova. Derbi nas čeka već početkom marta. I nije loše što ishod (zbog podele bodova) neće odlučiti o tituli. I najveći kritičari moraju da se slože da smo prošle sezone gledali otvorene derbije sa golovima. Titula se, pre svega, kuje na vrućim gostovanjima. Ko mine preživi, taj će pre do trofeja.  
Biće borba velika i za ulaz među osam. Svesni su i Radu, Voždovcu i Metalcu da osma pozicija znači i igranje super-lige  naredne sezone. Interesantno će biti pratiti i Čukarički sa (pomilovanim) Nenadom Lalatovićem.  Pun ćup problema je na dnu tabele. U Novom Pazaru ne znaju srpski ali znaju pravne rupe, u Borcu isto tako (mislim na pravne rupe). Radnik je kandidat da obori rekord po broju smenjenih trenera, a Bačka će morati da igra u matine terminima jer reflektora i dalje nema.
Vežite se - polećemo. Možda para nemamo, ali talenata će uvek biti. I ponekog dobrog povratnika iz inostranstva. Uostalom, kakva je takva je, Super-liga, naša je.   

Od istog autora

Poslednje na blogu