Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Sporting Greats
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Tampa Bay - Dallas
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
14.09.2020. - 09:11

VATROGASAC ČEKA POLICAJCA, ULOG JE ŠAMPIONSKI POJAS: Srbin protiv Francuza u bokserskom spektaklu

Promo/Nemanja Dedović
Obojica boksera rade za društvo, Francuz preti, Srbin je siguran

Vatrogasac protiv policajca, Srbin protiv Francuza!

To je ukratko opis onog što nas čeka 18. septembra u Obrenovcu, gde će titulu šampiona Mediterana WBC braniti srpski as Marko Nikolić protiv izazivača iz Francuske Patrika Boa, koji dolazi sa ogromnom dozom samopouzdanja da će se kući vratiti okićen šampionskim pojasom.

Nikolić je jedan od naših najboljih boksera, pobedio je u svih svojih 25 profesionalnih borbi (11 nokauta). On je inače po zanimanju vatrogasac, a posebno je zanimljivo što je njegov protivnik – policajac!

Oba boksera imala su isti put u turbulentnoj 2020. Spremali su se za međusobni duel, ali i borili sa virusom korona i to na dva fronta, kroz pripreme za meč koji je dva puta otkazivan, i kroz radne zadatke u njihovim profesijama van ringa.

"Kao vatrogasac, ali i moj kolega kao policajac, imali smo pune ruke posla usled vanrednih stanja koja su bila uvedena u našim zemljama usled pandemije virusa korona. Uz lekare koji su bili i dan danas su na prvoj liniji odbrane od korone, tu su svakako i naše profesije uz mnoštvo posla i akcija koje smo imali odraditi za dobrobit naših sugrađana. Uz sav taj posao nismo prestajali da treniramo, iako je meč bio najpre otkazan u martu, zatim junu. Evo nas u trećoj fazi, verujem da će ovaj put sve proći onako kako je planirano i zamišljeno, uz moj trijumf u koji sam uveren sto posto", kaže Nikolić.

Francuz Boa će u Obrenovcu imati podršku oca.

"Dolazim rešen i spreman da pokorim Nikolića najpre u ringu, da mu oduzmem pojas šampiona, a zatim i da ga uhapsim, jer nije bio dobar", kaže Francuz u šali i dodaje:

"Šalu na stranu, morao sam da istaknem da sam policajac jer se ponosim mojim zvanjem, isto kao što se i Marko ponosi zvanjem vatrogasca. Zaista mi je simpatična ova naša boks priča o vatrogascu i policajcu, za koju verujem da će se završiti mojom pobedom. Spremam se za ovaj meč još od januara, trebalo je sve ovo vreme izdržati i fizički i psihički, ali kada se nešto jako želi i voli onda ništa nije teško", rekao je Boa.

Snaga, motivacija i želja za trijumfom kod srpskog junaka svakim danom dobija na intenzitetu, a njena kulminacija se očekuje na dan meča u magičnom četvorouglu u hali sportova u Obrenovcu.

"Pre nego što on mene 'uhapsi' ja ću ugasiti lavu u njegovim rukavicama. Ušao sam u sam finiš priprema, osećam se nikad jači, kao puma u ringu, brz, silovit i neumoljiv. Jedina žal mi je što neće biti publike, shodno odluci Vlade Republike Srbije i ogromna žal što me ovaj put iz prvog reda neće bodriti heroji sa Košara, ali znam da su svim srcem uz mene. Obećavam borbu do poslednjeg atoma snage i u borbu ću ući sa ciljem da nokautom završim tu našu priču vatrogasca i policajca", rekao je Nikolić.

Bitku za pojas šampiona Mediterana WBC u poluteškoj kategoriji (do 79 kg) između Nikolića i Francuza Boa direktno će prenositi TV Arena Sport.

U uvodnim mečevima pored naših takmičara Stefana Čolovića, Luke Sumarca i Aleksandra Macakanje, nastupiće i dva francuska boksera Joan Boje i Patrik Trenel, kao i buduća nada Ersan Gurdijeljac.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci