Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Dragan Stojković
Fudbal
01.03.2021. • 19:02

PIKSI JOŠ UVEK ČEKA: Potpis još nije stavljen

Dragan Stojković
TV Prva/screenshot
Na Terazijama 35 jutros je bilo predviđeno da selektor i njegovi saradnici i zvanično stave parafe

Sve je spremno za potpisivanje ugovora novog selektora Dragana Stojkovića Piksija! Fudbalski savez Srbije i 11. selektor u njegovoj novoj istoriji utanačili su detalje buduće saradnje, tako da su sve prepreke u vidu ugovora sa kineskim Gvangdžou sitijem odavno stavljene “ad acta”.

Jedina moguća prepreka Piksijevom zvaničnom potpisivanju papira mogli bi biti problemi koji potresaju Terazije 35, a nemaju nikakve veze sa fudbalom. Naravno, problemi stvoreni pitanjem opravdanosti daljeg ostanka Slaviše Kokeze na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije, što u krajnjem slučaju ne može da pokvari njegove dogovore napravljene u ime FSS, ali bi moglo da uspori njihovu realizaciju.

U konkretnom slučaju, Piksi je danas morao da pruži ruku predstavniku “srpske kuće fudbala” prilikom potpisivanja ugovora i da pred zvaničnim fotoreporterom pozira po prvi put u ulozi selektora, ali očigledno da se taj trenutak odlaže za neki drugi dan.

Zajedno sa Piksijevim danas su ugovori bili spremni i za njegove saradnike: direktora reprezentacije Stevanu Diku Stojanovića, pomoćnike Aleksandra KocićaMarka Perovića i Bratislava Živkovića i stručnjaka za kondiciju Japanca Katšuhita Kinošija.

Prvi posao novog selektora biće slanje imena igrača, kandidata za reprezentaciju na adrese njihovih klubova. FIFA je preporučila svim savezima da klubove obaveste o angažovanju njihovih igrača za mečeve reprezerntacije tri nedelje pre kvalifikacionih utakmica.

Kako “orlovi” igraju 24. marta u Beogradu protiv Irske, pa tri dana kasnije protiv Portugala i 30. marta u Bakuu sa Azerbejdžanom, Piksiju polako ističe taj rok koji je preporučen iz Ciriha. Prema saznanjima domaćih medija na sledećem spisku neće biti Aleksandra KolarovaAdema LjajićaLuke Milivojevića i Nikole Maksimovića.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci