Vesti iz košarke

Olimpijci će biti bogato nagrađeni - svako zlato se plaća 200.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 17:06
Olimpijske igre u prestonici Francuske Guliver/AP Photo/Michel Euler, File
Olimpijske igre u prestonici Francuske

U susret velikim očekivanjima koja naša javnost ima pred svako veliko takmičenje, stigla je informacija da će naši srpski sportisti imati dodatni motiv da što bolje prođu na predstojećim igrama u Parizu. 

Naime, premijer Srbije, Miloš Vučević, naglasio je da će se svako zlato na Olimpijskim igrama u prestonici Francuske plaćati čak 200.000 evra. 

"Godišnji budžet najvećih nacionalnih sportskih saveza, kojima se obezbeđuju uslovi za rad, pripreme sportista, organizacija kampova za perspektivne sportiste i učešće na međunarodnim takmičenjima, u 2024. godini su inicijalno uvećani za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predviđeno je u dogovoru sa predsednikom Srbije i sa sportskim delatnicima, da i nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju na olimpijskim igrama u Parizu bude 200.000 evra, što je skoro tri puta više nego na olimpijskim igrama u Tokiju, kada je nagrada iznosila 70.000 evra", rekao je Vučević. 

 

 

Takođe, premijer Srbije je istakao da ovaj potez predstavlja način da naša zemlja podigne svoj ugled u svetu. 

"Na taj način se podiže ugled Srbije u svetu, doprinosi razvoju sportskog turizma i unapređuje sportska infrastruktura- rekao je Vučević", ističe Vučević, i dodaje da je u planu veliki nacionalni odbojkaški centar, kao nagrada za sve uspehe koje je naša reprezentacija postigla u ovom sportu. 

"Znam koliko su nam odbojkaši i odbojkašice doneli radosti i zato ćemo im izgraditi nacionalno-odbojkaški trening centar kao i novu sportsku dvoranu sportskog društva Radnički".