Vesti iz fudbala

Predsednik Aleksandar Vučić simboličnim polaganjem lopte označio početak izgradnje Nacionalnog stadiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 11:45
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić Tanjug/FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, ali i sa svojim potpisom simbolično je označio početak izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Zajedno sa predsednikom Srbije na lopti su se potpisali i postavili kao kamen temeljac predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar Zoran Gajić.

"Znamo da nas čeka dve godine muka, ali znam da ćemo dobiti najlepši stadion. Kada me ljudi pitaju, zašto stadion? Ne samo zbog naših momaka koji su nam doneli radost plasmanima na EP i Mundijal. Da ne bude zabune, mi očekujemo više, plasman nije nešto što je zadovoljilo naciju, očekujemo pobedu i nad Englezima i nad Dancima i Slovencima, a dalje kako bude. Što se tiče našeg posla, obavljamo ga za naše ljude, kada gradite ove projekte, radite ih za našu decu, za one koji će da šutiraju loptu, ali i da gledaju. Biće ovde i tri tematska parka za roditelje sa decom. Imaćemo centar za vodene sportove, kakav nismo sanjali. Imaćemo EXPO, golf terene, sve što nam je kao gradu nedostajalo. Sve što radimo doprinosi rastu, a time i rastu plata i penzija, životni standard, da dostignemo 1.400 evra prosečnu platu za tri godine. Moramo da radimo i da gradimo. Imamo rast koji je veči od prosečnih u Evropskoj uniji. Reći će nam iz MUP-a ne može da bude toliko drveća, dajte beton i čelik. Mora da bude tako. Ponosan sam što ogroman broj srpskih kompanija radi ovde. Ponosan sam na sve. Hvala Kini na posvećenom prijateljstvu, jer je pitanje da li bismo imali ovakav stadion i Železaru i što ste jedini koji su želeli da kupe gubitaša kakav je bio Borski rudnik. Sa radošću čekam gospodina Sija, ništa drugo tokom svog mandata da nisam uradio, dovoljno je veliki posao poseta predsednika. Predsedniče Dodik, želim da vam kažem da znam kakvu podršku naša reprezentacija ima u Republici Srpskoj, hvala na tome", rekao je Vučić u obraćanju.

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima, a gradiće se po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika i očekuje se da bude završen do 1. decembra 2026. godine.