ATP

Karlos Alkaraz završio misiju u Madridu: Andrej Rubljov preokretom izbacio šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 18:22
Karlos Alkaraz, španski teniser, ostao bez titule u prestonici Španije Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karlos Alkaraz, španski teniser, ostao bez titule u prestonici Španije

Karlos Alkaraz neće drugu godinu zaredom držati šampionski govor u Madridu, pošto ga je Andrej Rubljov ostavio bez polufinala Mastersa u španskoj prestonici - 1:2 (6:4, 3:6, 2:6), jer je Španac posle dobijenog prvog seta izgubio druga dva i neslavno završio učešće na prestižnom ATP turniru.

Videlo se već protiv Jana-Lenarda Štrufa da Alkaraz nije na svom nivou na ovom Mastersu, ali je ipak pobednički ušao u današnji meč na "Manolo Santani" stadionu. Španac je u petom gemu iskoristio brejk priliku i s tom prednošću mirno priveo posao kraju, na radost domaće publike. 

 

 

Međutim, Rus se nije dao poljuljati, podigao je nivo igre na viši nivo i krenuo da naplaćuje bolje kretanje i izbore udaraca u sudaru sa trećim reketom sveta. U drugom nastavku duela bio mu je dovoljan brejk za 2:0 da napravi iskorak ka finalu.

U odlučujućem je poveo brejkom za 1:0, da bi se boljom igrom na gem servis rivala odlepio na prelomnih 4:1, kada je bilo jasno da će napraviti najveće iznenađenje turnira serije 1.000 na šljaci, u predigri Grend slema u Parizu na istoj podlozi. 

Ruski teniser, sa sedmog mesta u svetskom poretku tenisera u singl konkurenciji, u polufinalu će sačekati boljeg iz večerašnjeg duela Tejlora Frica iz Sjedinjenih Američkih Država (13) i Argentinca Franciska Serundola (22). 

 

Cup tree provided by Sofascore