Vesti iz fudbala

Saša Ilić "viđen" na klupi Parija iz Nižnjeg Novgoroda: Rusi najavili ugovor od 14 meseci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 16:41
Saša Ilić, trener Atromitosa iz vremena kada je vodio Čukarički, pregovara sa ruskim klubom MN Press
Saša Ilić, trener Atromitosa iz vremena kada je vodio Čukarički, pregovara sa ruskim klubom

Ako je suditi po vestima iz Rusije, bliži se kraj grčke epizode u trenerskoj karijeri Saše Ilića, jer je trener Atromitosa "viđen" na klupi Parija iz Nižnjeg Novgoroda. Deo medija iz najveće države sveta tvrdi čak da je transfer već dogovoren, te da je mladi srpski stručnjak pristao na ugovor u trajanju od 14 meseci.

Dakle, do kraja tekuće sezone i cele sledeće, bez klauzule o raskidu saradnje u slučaju eventualnog ispadanja kluba iz tamošnje Premijer lige, jer uprava veruje da je naš stručnjak pravo rešenje na duže vreme i da mu treba dati šansu čak i ako ne stigne da izvadi kestenje, jer je ekipa u teškom rezultatskom padu i nije još osigurala opstanak. 

 

 

U ovom trenutku nijedna strana nije još potvrdila ili demantovala "činjenicu" da je legendarni vezista Partizana u trci za novi posao pobedio mnoge ruske trenere i hrvatskog kolegu Igra Bišćana, sa spiska eventualnih kandidata za naslednika Sergeja Jurana, nakon što je ovaj podneo ostavku a rukovodstvo je prihvatilo. 

Saša Ilić je pre Atromitosa vodio Čukarički i CSKA iz Sofije, radio je i u Fudbalskom savezu Srbije, a pre toga je skoro celu karijeru u kopačkama proveo u crno-belom dresu, sa kraćim izletima u Seltu, Galatasaraj, Larisu i Salcburg. 

Ako odmah napusti Atromitos, Ilić će to učiniti posle 28 utakmica, sa skorom od 10 pobeda, 11 nerešenih ishoda i osam izgubljenih mečeva. Urgentni poziv iz Rusije mogao bi sve da promeni, odnosno da ubrza razlaz, četiri kola pre kraja plej-auta. U međuvremenu ruski tim predvodi prelazni šef struke Anton Hazov. 

 

Standings provided by Sofascore