Vesti iz fudbala

Saša Ilić u ulozi spasioca Pari Nižnjeg Novgoroda: Srpski trener zvanično napustio Atromitos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 09:50
Saša ilić, dokorašnji šef strukle Atromitosa, napravio transfer u rusku ligu MN Press
Saša ilić, dokorašnji šef strukle Atromitosa, napravio transfer u rusku ligu

Rusi su imali pravu informaciju pre neki dan, jer je Saša Ilić zaista dobio primamljivu ponudu Pari Nižnjeg Novgoroda, ispregovarao uslove s ruskim klubomi pristao da sa svojim saradnicima napusti Atromitos, jer su i on i grčki klub naknadno objavili sporazumni raskid saradnje. 

Srpski trener otišao je posle samo sedam odrađenih meseci ugovora, a u prtljagu je poneo 10 pobeda, 11 remija i osam poraza. I satisfakciju da je ekipu sačuvao od ispadanja u nići rang takmičenja.  

"Želeo bih od srca, zajedno sa mojim pomoćnicima, da se zahvalim Atromitosu na prilici koju nam je pružio da dođemo u Grčku u odličan klub. Odluku da preuzmemo doneli smo u veoma teškom trenutku za Atromitos, ali se nismo plašili ni trenutka, jer smo bili uvereni da ćemo ostvariti ciljeve", napisao je Ilić. 

U nastavku javnog obraćanja doskorašnjim poslodavcima zahvalio se što su ga pustili da pre kraja sezone ode na drugi kraj sveta i karijeru nastavi na klupi kluba koji se bori za ostanak u Premijer ligi. 

"Današnji razvoj je uključen u odluke od kojih se traži da donesemo kao profesionalci i naravno želim da se zahvalim menadžmentu na razumevanju ove situacije. Atromitos i ja smo možda bili zajedno kratko vreme, ali bilo je to intenzivno i emotivno, naravno da ću zauvek ostati navijač tima", dodao je legendarni fudbaler i kapiten Partizana. 

Ilić i Nižnji utanačili su saradnju do 2025. godine, uz klauzulu da Srbin neće biti otpušten čak iako ispadne iz Premijer lige. Četiri kola pre kraja Nižnji se nalazi tri boda iznad zone za ispadanje, a od bivšeg stratega Čukaričkog i sofijskog CSKA očekuje se da zaustavi seriju očajnih rezultata.