Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Formula 1
Automoto
17.11.2022. • 18:59

MIK ŠUMAHER: Razočaran sam što sam ostao bez mesta u F1

Formula 1
Očajnički želi povratak u Formulu 1

Vozač Hasa, Nemac Mik Šumaher, izjavio je da će sve učiniti da se vrati u šampionat Formule jedan, prenose britanski mediji.

Has je odlučio duoči poslednje trke sezone za Veliku nagradu Abu Dabija da ne produži ugovor sa Šumaherom, a umesto njega naredne sezone u američkom timu biće Nemac Niko Hulkenberg. Pored Hulkenberga naredne sezone za Has će voziti Kevin Magnusen.

"Ovo će da bude moja poslednja trka za ekipu Hasa. Ne krijem da sam jako razočaran odlukom da mi ne produže ugovor. Hvala Hasu i Ferariju na ovoj prilici. Uz njih sam odrastao i lično i tehničko. I kad je postalo najteže, shvatio sam koliko volim ovaj sport. Zaslužujem mesto u F1 i snažno ću da se borim da se vratim", poručio je Šumaher.

Nemački vozač je u F1 debitovao prošle sezone, a ove godine je ukupno osvojio 12 bodova. Šumaher je prošle godine napravio najviše štete na svom bolidu od svih vozača u šampionatu.

"Odlučili smo da se razdvojimo i u budućnosti ćemo da idem u različitim smerovima. Has želi Miku sve najbolje u njegovoj karijeri", izjavio šef Hasa Ginter Štajner.

Trka za VN Abu Dabija biće vožena u nedelju od 14 sati.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci