Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
LA Dodgers - Tampa Bay
arenasport2
Na programu od 02:00
BEST OF
arenasport3
Na programu od 02:30
Pregled
arenasport4
Na programu od 02:30
Sporting Greats
arenasport5
Na programu od 02:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
11.08.2020. - 16:13

"Dobro se osećam, ali to ne znači DA SAM SIGURAN": Selektor Savić posle preležane korone

MN Press
Selektor vaterpolo reprezentacije preležao je covid-19 i naučio lekciju

Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

"Jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list".

"To će biti izuzetno teško jer nisam baš toliko disciplinovan, ali u svakom slučaju svi moramo da se naviknemo da živimo sa 'negativnošću', to je jedini način da se ide dalje", rekao je Savić Tanjugu.

Savić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovoru o besplatnom testiranju srpskih sportista na COVID-19, istakao je da svi, pa i vaterpolo reprezentacija, moramo da prihvatimo nova pravila i dodaje da plan priprema za Olimpijske igre u Tokiju postoji.

"Verovali ili ne, plan i program je napisan do 10. avgusta sledeće godine, samo je pitanje je da li će da se ispoštuje jer definitivno ne možemo da pogledamo u budućnost i vidimo šta se događa na evropskom i svetskom planu što se tiče vaterpola. Nacionalno prvenstvo bi trebalo da startuje 26. septembra, svakog časa čekamo obaveštenje iz ministarstva o merama pod kojima će da se funkcioniše".

Prvo naredno reprezentativno okupljanje je tek u decembru, a poslednju utakmicu odigrali smo u martu, u Svetskoj ligi protiv Španije, podseća Savić.

"Sledeća je kraj februara, početak marta 2021, to je ogroman period. Nismo uspeli da odradimo planirane pripreme zbog zaražavanje nekih igrača i mene, a sa druge strane većina igrača je već sa klubovima u inostranstvu".

Što se tiče samih Olimpijskih igara, gde Srbija brani zlato iz Rija, Savić kaže da je definitivno pitanje da li će se održati.

"Nadam se samo da ćemo na vreme da budemo obavešteni. Plašim se da ne počnemo pripreme na leto i da onda budu otkazane, to bi zaista bila velika katastrofa. Ali, u svakom slučaju, kao što sam već rekao, moramo da naučimo da živimo sa ovim i da napravimo plan života, kroz plan A i B, a kasnije ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše", istakao je Savić.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci