Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Pesic
Košarka
27.08.2022. • 15:52

PROTIV TURSKE MORA BOLJE NEGO PROTIV GRČKE: Svetislav Pešić poziva na oprez

Pesic
MN Press
Iskusni stručnjak očekuje manje primljenih koševa iz tranzicije

Pritisak koji će sa tribina praviti domaći navijači hoće biti ogroman, ali košarkaši Srbije su dovoljno iskusni da i u takvoj atmsoferi savladaju selekciju Turske, smatra selektor Svetislav Pešić.

Iskusni stručnjak opominje da je rival izuzetno opasan i atletski jak tim, zbog čega nijednog trenutka ne sme da bude opuštanja uoči sutrašnjeg susrat kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (19h).

"Sve utakmice koje su Turci odigrali u pripremnom periodu su bile dosta dobre. Protiv različitih protivnika su pokazali izuzetnu timsku igru koja se pre svega zasniva na igri spoljnih igrača, Korkmaza, Osmana i Larkina, odnosno dvojice igrača na unutrašnjim pozicijama Šenguna i Šanlija. Oni su ekipa sastavljena od atletike i pre svega iskustva", rekao je selektor Pešić i dodao:

"Kod kuće igraju sa daleko više motiva i rekao bih, slobode. To smo videli i protiv Slovenije i na još nekoliko utakmica. Iza njih je teška utakmica protiv Letonije. Njih je možda Letonija iznenadila iako već duže vremena njihov tim priprada vrhu evropske košarke. Kao što uvek biva, nema dve iste utakmice, ovo će sada biti potpuno drugačije".

Trijufm košarkaša Srbije nad Grčkom od pre nekoliko dana jeste važan u psihološkom smislu, ali Svetislav Pešić otkriva da je u tom meču bilo mnogo grešaka koje sutra ne smeju da se ponove.

"Mi smo do sada odigrali tri utakmice u gostima, protiv Slovenije i dve na Superkupu u Nemačkoj, što nam daje određenu prednost po pitanju adaptacije na gostujući teren. Ipak, ovo je sada zvanična utakmica, kvalifikaciona i u kojoj nema ispravke. Imali smo malo problema u utakmci sa Grčkom, gde smo previše poena primili iz tranzicije, to ovde moramo da pokušamo da ispravimo. To je naš prvi zadatak protiv atletske ekipe kakva je Turska. Oni će biti nošeni sigurno sjajnom publikom, a na nama je da po svaku cenu smanjimo broj poena koji će oni dati iz tranzicije. To je neka baza od koje ćemo krenuti, naravno uz sve ostale taktičke stvari u našem napadu i našoj odbrani, sa željom da iz jedne ovakve utakmice izvučemo maksimum", rekao je Pešić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci