ABA liga

Mega potpisala talentovanog plejmejkera iz Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 18:04
Reprezentativac juniorske selekcije Nemačke Džek Kajil Guliver/Herren, Hauptrunde
Reprezentativac juniorske selekcije Nemačke Džek Kajil

Talentovani plejmejker juniorske reprezentacije Nemačke Džek Kajil, novi je član košarkaškog kluba Mege. Momak rođen 2006. godine, dolazi u Megu iz redova nemačkog Rasta Fehta. Visok je 191 centimetar i radi se o igraču koji je sa omladinskom selekcijom “pancera“ nedavno osvojio bronzanu medalju na “Albert Švajcer“ turniru koji je održan u Manhajmu, a gde je izabran i u najbolju petorku turnira, pošto je u proseku beležio 13,3 poena, 4,5 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici.

“Kajil je rođen 27. januara 2006. godine u Berlinu, visok je 191 centimetar i igra na poziciji plejmejkera. Prethodne sezone je nastupajući za juniorski tim Albe izabran u najbolju petorku ANGT kvalifikacionog turnira u Minhenu, gde je u proseku beležio 18,5 poena, 4,8 skokova, 3,5 asistencija i 3,8 ukradenih lopti po utakmici. Prošlog leta je prešao u redove Rasta Fehte, a ove sezone je nastupajući za B tim u drugoj nemačkoj ligi beležio u proseku 10,5 poena i 2,8 asistencija.

 

 

Džek Kajil je ove sezone nastupio i za Next Generation selekciju na ANGT kvalifikacionom turniru u Podgorici, gde je takođe bio izuzetno zapažen sa 15 poena, 7 asistencija i 2 ukradene lopte u proseku.

Kajil je standardni reprezentativac mlađih selekcija Nemačke. Pored veoma zapaženog nastupa na gore pomenutom „Albert Švajcer“ turniru, Kajil je bio član kadetske reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije 2022. godine, a publika u Srbiji je imala priliku i da ga upozna na U18 Evropskom prvenstvu koje je održano u Nišu prošle godine, kada je sa juniorima Nemačke osvojio bronzanu medalju”, navodi se na sajtu beogradskog kluba.