Vesti iz rukometa

Španija apsolutni favorit, ali pod pritiskom: Srpski rukometaši ne prete, ali i ne gube nadu pred baraž za SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 13:59
Dragan Pešmalbek, rukometaš Srbije, priznaje da Španija ima veće šanse u baražu za SP MN Press
Dragan Pešmalbek, rukometaš Srbije, priznaje da Španija ima veće šanse u baražu za SP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Boris Rojević, okupio je reprezentativce sa svog spiska na mini pripremama za baraž dvomeč sa Španijom za odlazak na sledeće Svetsko prvenstvo sledeće godine, a zajednički imenitelj svih izjava "orlova" jeste svest o tome da je "crvena furija" veliki favorit.

Španci su na dva poslednja SP stizalido bronzanih medalja, odlične istog sjaja uzela je i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a koliko je visoko kotirana u svetu ovog brzog i fizički zahtevnog sporta govori i to što je aktuelni viceprvak Evrope. 

"Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu, biće dobro za nas da posle odlične provere u martu u Poljskoj odemo i korak dalje. Iako je Španija apsolutni favorit, jako su kvalitetna ekipa, mislim da i mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje. Na nama igračima je da pokušamo da taj plan sprovedemo u delo. Takođe, Španija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to bi trebalo da iskoristimo. Idemo u Španiju da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svetlu", rekao je pivotmen Dragan Pešmalbek za sajt Rukometnog saveza Srbije. 

Ekipa je smeštena u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a već sutra odlazi u Portugal, pa dalje u španski gradić Lalin, gde će se u sredu od 21.00 prvi put sresti sa Špancima. Revanš je 12. maja u Novom Sadu(17.00). 

"Očekuje nas jedna izvanredna ekipa, ima i nekoliko povratnika u njihov sastav, radi se o iskusnim igračima i sigurno da nas očekuju dve teške utakmice. Od njih su uvek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo kao i uvek uz dobar ambijent i atmosferu među nama pokušati da što bolje spremimo utakmicu i daćemo poslednji atom snage da najpre ostvarimo dobar rezultat u Španiji a potom i da u Novom Sadu pred punim tribinama donesemo radost našim navijačima, da srušimo velike Špance", smatra naš srednji bek Lazar Kukić

Planetarni šampiont igra se početkom 2025. u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.