Vesti iz rukometa

Srbija porazom od Španije završila pripreme za Evropsko prvenstvo u rukometu: "Crvena furija" prejaka za "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 21:39
Toni Đerona, rukometni selektor Srbije MN Press
Toni Đerona, rukometni selektor Srbije

Srbija ne može baš pevajući na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (10 - 28. januar), jer je večeras izgubila od Španije na generalnoj probi za najveće rukometno kontinentalno takmičenje - 26:32 (13:16), ali i veći deo utakmice na završenom turniru u Granoljersu bila u senci kandidata za visok plasman na EP. 

Što može da bude indikativno, u pogledu dometa "orlova" na dolazećem takmičenju, jer je ovo megdan sa aktuelnim viceprvakom Starog kontinenta, ali može i da zavara trag, jer se u ovakvim prilikama često kriju ili manje troše glavni aduti za bitke za bodove. 

Bilo je pozitivnih i obećavajućih faza u igri našeg tima, međutim nedostajala je još veća tešnost u distribuciji lopte. Lakih golova, takođe, pa će selektor Toni Đerona i njegovi saradnici sigurno imati šta da analiziraju pre startnog duela na EP sa Islandom, koji bi mogao odredi dalju sudbinu srpskog tima. 

Golman Dejan Milosavljev je standardno dobar, pa je tako sa 11 odbrana bio najzapaženiji u poraženoj selekciji, dok se golgeterski istakao Bogdan Radivojević, sa šest golova, od toga tri sa linije sedam metara. 

Kod Španaca su se izdvojila brzonoga krila Aleis Gomez Abeljo i Dani Fernandez, sa po pet iskorišćenih šuteva, koliko je dao i levi bek Dani Dujšebajev. Sve to u duelu sa, s naše tačke gledišta, previše iskorišćenih kontri. 

Na Evropskom prvenstvu Srbija će imati pomoć kapitena Nemanja Ilića, pošto se pridružio saigračima u Španiji i biće spreman za petak i duel sa Islanđanima u Minhenu u prvom meču na šampionatu Starog kontinenta. 

Đerona mora u međuvremenu da odluči ko je prekobrojan. U Nemačku izvesno neće putovati levo krilo Vardara, Marko Srdanović, koji je menjao Ilića u Granoljersu, a traži se još jedan koji se vraća u Beograd i biće u pripravnosti, ako bude promena u drugoj fazi šampionata.