Vesti iz rukometa

Evropsko prvenstvo za rukometaše na TV Arena sport: Srbiji potrebni pobeda sa dva gola razlike i poraz Islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 14:11
Vukašin Vorkapić, rukometni reprezentativac Srbije MN Press
Vukašin Vorkapić, rukometni reprezentativac Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije još ima šansu za prolazak u drugu rundu Evropskog prvenstva u muškoj konkurenciji, ali je nevolja je to što "orlovima" neće biti dovoljna "suva" pobeda protiv Crne Gore u zadnjem kolu C grupe (18.00, TV Arena 1 Premium). 

I sami su krvi za to, jer da nisu ispustili već viđenu pobedu protiv favorizovanog Islanda i podbacili u duelu sa Mađarima, sada ne bi morali da jure trijumf s najmanje dva gola razlike protiv selekcije bivše jugoslovenske republike i navijaju za poraz Islanđana protiv naših severnih komšija.

Ali, nada umire poslednja, a sreću treba zaslužiti, pa su "orlovi" rešeni da pruže više od 100 odsto svojih mogućnosti protiv "sokolova". Manje zbog ostanka na EP, a mnogo više zbog zadržavanja šanse da se probiju do kvalifikacija za Olimpijske igre 2024. 

"Moramo da imamo snage za ovaj meč. Prokockali smo šansu protiv Islanda, nismo pobedili Mađarsku, imamo još jednu šansu i verujem da će kockice da se poklope. Znamo da Crna Gora ima jake individualce, Borozana, Čavora, Vujovića, ali verujem da ćemo da pobedimo", smatra Vukašin Vorkapić.

 

 

U odsustvu rovitog i i dalje upitnog Bogdana Radivojevića, brzonogi krilni igrač morao je da nastupi u prethodnom susretu uprkos problemima sa grčevima u nogama. 

"Morao sam da igram celu utakmicu jer Bogdan nije mogao. Bilo je problema, ali morao sam da igram, za repezentaciju nije problem da se igra i u takvim uslovima"; kaže član Vojvodine. 

Inače, sedam igrača iz sadašnjeg sastava igralo je u porazu od Crne Gore bila na Evropskom prvenstvu pre četiri godine, pa Nemanja i Vanja Ilić, Vladimir Cupara, Lazar Kukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić i Miljan Pušica imaju bonus razlog za trud protiv dužnika. 

Rival je daleko rasterećeniji, jer nikako ne može dalje, ali treba računati na njegovu ambiciju da izbegne ispadanje u drugi "šešir" za baraž za Svetsko prvenstvo 2025. godine, pa i prestiž potrebu da se bude bolji u regionalnom derbiju. 

 

 

Ukoliko izabranici Tonija Đerone nađu leka za sjajnog golmana Melsungena, Nebojšu Simića, bekove Branka Vujovića i Vuka Borozana... a Mađari ih "ispoštuju" makar minimalnim trijumfom nad Islanđanima, Srbija će se preseliti u Keln, ali praznog prtljaga, jer ne bi imala ni bod zalihe pred okršaje sa daleko jačim rivalima. 

Osim meča u Gracu 2020, Srbija i Crna Gora su igrali i u kvalifikacijama za EP 2016. godine. Tada smo bili bolji, na svom terenu slavili sa 25:21, dok je u Baru bilo 23:23, pa su naši rukometaši stigli do šampionata.

Evropsko prvenstvo za rukometaše, 3. kolo

grupa C

Srbija - Crna Gora 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Island - Mađarska 20.30 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa A

Makedonija - Švajcarska 18.00 (TV Arena 3 Premium)

Francuska - Nemačka 20.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa B

Hrvatska - Rumunija 18.00 (TV Arena sport 2)

Španija - Austrija 20.30 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore