Vesti iz rukometa

"Orlovi" ne znaju šta im se desilo protiv Islanda, ali nisu razočarani: Sve to može da se ispravi protiv Mađarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 09:18
Lazar Kukić Tanjug/AP Photo/Marco Wolf/dpa
Lazar Kukić

Dugo će se, baš dugo, pričati o tome kako su rukometaši Srbije uspeli da ispuste dva gola viška u finišu susreta prvog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj protiv selekcije Islanda.

Koliko god se puta gleda snimak iz Minhena ne može da se shvati kako je kod igrača selektora Tonija Đerone moglo da dođe do tolikog pada koncentracije da se izgubi ono što su teškom mukom stekli u prethodnih 58 minuta.

”Vodili smo skoro celo drugo poluvreme i teško je nam je da se pomirimo sa tim da nismo pobedili. Ipak ovo je važan osvojen bod, Island je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu. Odlično smo igrali, možda je trebalo da budemo pametniji i izgubili smo neke lopte. Nismo trčali, nismo se borili zadnja dva-tri minuta dovoljno, nažalost”, izjavio je posle meča Dragan Pešmalbek za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

Tanjug/AP Photo/Marco Wolf/dpa

Bogdan Radivojević

 

”Ne, ne, nećemo biti razočarni! Sada nam je teško, to je normalno, ali biće mnogo bolje. Moramo za Mađarsku da se spremimo kao za finale. Biće teška utakmica, ali mislim da imamo više kvaliteta za igru protiv Mađarske. Кao i Island, imaju mnogo dobrih igrača u jedan na jedan igri, dobrih pivota. Ali možemo da pobedimo sve ekipe ako igramo kao danas”.

Sličnog razmišljanja kao pivotmen "orlova"  je i iskusni Vanja Ilić koji naglašava da je u duelu protiv Islanđana bilo mnogo toga na šta on i njegovi siagrači treba da budu ponosni.

”Teško je govoriti, težak kraj za nas, ali opet treba biti ponosan na svakog u ovoj ekipi, na sve što smo uradili. Pokazali smo opet da smo pravi tim, da imamo karakter. Držali smo se sa jednom neverovatnom ekipom i pokazali smo da smo bolji, da možemo da pobedimo na kraju. Eto izgubili smo malo glavu u zadnjih minut, minut i po, ali Bože moj. Treba biti ponosan na sve nas, ostale su još dve utakmice da se odigraju i ništa još nije gotovo. Ovu utakmicu već zaboravljamo večeras i okrećemo se ekipi Mađarske. Idemo da tu utakmicu da pobedimo, naravno”, jasan je bio strelac dva gola sa današnjeg meča.

Selekciju Srbije danas očekuje slobodan dan tokom kojeg će reprezentativci pokušati fizički i psihički da se oporave od šoka iz duela sa Islandom, a u nedelju je na programu duel drugog kola grupe C protiv selekcije Mađarske (20.30) uz direktan prenos na TV Arena 3 Premium.