Vesti iz rukometa

Sačekaćemo da se glave ohlade, pa videti šta ćemo dalje, ali Crnu Goru smo morali da dobijemo: Milena Delić posle eliminacije sa EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 08:55
Rukometaši Srbije nakon elininacije sa EP u Nemčakoj Tanjug/AP Photo/Sven Hoppe/dpa
Rukometaši Srbije nakon elininacije sa EP u Nemčakoj

Eliminacija rukometaša Srbije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj već nakon prve tri utakmice nešto je što niko nije očekivao i u Rukometnom savezu Srbije su svesni da je javnost nezadovoljna ostvarenim rezultatom.

Predsednica, Milena Delić je naglasila da su igrači selektora Tonija Đerone imali maksimalne uslove za pripreme, da je Savez sa svoje strane uradio sve što je bilo neophodno, ali da je rezultat iz nekog razloga izostao.

"Teško je u ovom trenutku reći bilo šta. Utakmicu protiv Crne Gore smo jednostavno morali da dobijemo. Značaj tog susreta je bio višestruki, od nade da prolazimo u glavnu fazu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, do bolje pozicije u baražu za Svetsko prvenstvo naredne godine. Momcima je obezbeđeno sve, imali su mnogo bolje uslove od mnogih reprezentacija u okruženju", rekla je posle poraza od Crne Gore Milena Delić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nakon još jednog neuspeha na velikom takmičenju, mnogi su skloni tvrdnji da španski stručnjak više neće biti selektor rukometne reprezentacije Srbije, ali Milena Delić o tome ne želi da priča.

"Sačekaćemo da nam se ohlade glave, da analiziramo trenutno stanje i da se planski krene u novi ciklus za Olimpijske igre. Imamo dobar rad i dobre rezultate u mlađim selekcijama i ovo će biti trenutak da se oni pripremaju za Olimpijske igre 2028", zaključila je predsednica Rukomentnog saveza Srbije.

 

 

Najbolji rukometaši Srbje poslednji put su na olimpijskom turniru igrali u Londonu 2012. godine kad su zauzeli deveto mesto u generalnom plasmanu, a od tada su propustili Igre u Rio de Žaneiru 2016. godine i Tokiju 2021. godine.