Vesti iz rukometa

(VIDEO) Srbija se novim porazom oprostila od EP: Crna Gora ugasila nade "orlovima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 19:41
(VIDEO) Srbija se novim porazom oprostila od EP: Crna Gora ugasila nade "orlovima" Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Rukometna reprezentacija Srbije eliminsana je sa Evropskog prvenstva, posle poraza od Crne Gore u trećem kolu grupne faze takmičenja 29:30 (14:15). 

Ekipa Tonija Đerone završila je prvenstvo sa dva poraza i jednim remijem. Na kraju su "orlovi" skupo platili greške u finišu utakmice sa Islandom, kada su poslednjih 45 sekundi, prokockali dva gola prednosti. Usledio je potom tesan poraz od Mađara, da bi se večeras "čupali" protiv Crnogoraca u Minhenu, gde nam je bila potrebna pobeda od dve razlike, uz pozitivan rezultat severnih komšija protiv Islanda večeras. 

Ali...

"Orlovi" definitivno nisu imali svoje veče. Kukić je držao Srbiju u igri u prvom poluvremenu, da bi u nastavku upao u kontra ritam. Bilo je dosta diskutabilnih odluka u odbrani i solidan broj promašenih zicera u napadu. Falilo je koncentracije na parketu kada smo imali igrača više na terenu. Sa druge strane, treba pohvaliti igru i Crne Gore. Nadahnute su bile "komšije" večeras. Tokom čitavog susreta su kontrolisali rezultat. U pojedinim trenucima su imali i četiri gola prednosti, Srbija je mahom jurila priključak i u nekoliko navrata stigla do egala.

U poslednjem minutu je imala i napad za pobedu. Đorđić je okušao sreću, ali je bio izblokiran, da bi kazna stigla u gotovo zadnjim sekundama, kada je Grbović iz kontra napada postavio konačnih 30:29.
 


TOK UTAKMICE:

Očajno je Srbija otvorila utakmicu u Minhenu, gde u prvih pet minuta nikako nije mogla do gola. Što zbog sjajnih intervencija golmana Simića, što zbog loše organizacije napada. Crna Gora je to iskoristila i povela 4:0. Sredinom deonice "orlovi" su ipak uhvatili priključak (4:6), a onda i na krilima Kukića, prišli na gol zaostatka u 17. minutu (8:9). 

Usledio je potom novi pad u igri ekipe Tonija Đerone. "Orlovi" su promašili solidan broj zicera, ali su iz pozicionih napada pogađali i držali korak za Crnogorcima, koji su preko Borozana i Branka Vujovića, ponovo stekli osetniju prednost u jednom trenutku (11:14). Ali je zahvaljujući dobroj igri Kojadinovića u finišu poluvremena, Srbija ipak otišla na odmor sa malim zaostatkom - 14:15.

Početkom drugog poluvremena, najbolji pojedinac u redovima Crne Gore, golman Simić, dobio je crveni karton zbog grubog faula nad Pešmalbekom, što su ubrzo iskoristili "orlovi" i golovima Radivojevića i Ilića, došli do prve prednosti na utakmici u 36. minutu - 18:17.

Međutim, vođstvo Srbije bilo je kratkog daha, pošto je Crna Gora, serijom 4:1 u režiji Branka i Miloša Vujovića, ponovo vratila rezultat na svoju vodenicu - 21:19.

Od tog trenutka do samog kraja, igralo se gol za gol. Srbija je jurila rezultat i u finišu stigla do egala, kada je Radivojević pogodio sedmerac za 29:29, ali nije imala sreće u finišu.

Srbija je tako završila takmičenje na četvrtom mestu grupe C. Crna Gora je treća, Mađarska prva, a Island drugi.

SRBIJA – CRNA GORA 29:30 (14:15)

MINHEN – Olimpijska dvorana. Kapacitet: 12.050. Sudije: Kurtagić i Vetervik (Švedska).

SRBIJA: Cupara, Vorkapić 2, Kos 1, Abutović 1, Borzaš 1, Milosavljević, Kojadinović 3, Radivojević 4, N. Ilić 5, Pušica, Orbović 1, Kukić 7, Đorđić 2, Pešmalbek 2, Marsenić 1, Milosavljev

CRNA GORA: Matović, Bakić, Dragašević, M. Vujović 7, Čavor, Lazović, Čepić, B. Vujović 8, M. Radović 1, Kaluđerović 1, Vujačić, L. Radović, Anđelić, Borozan 6, Grbović 7, Simić

 

Standings provided by Sofascore