Vesti iz rukometa

Dragan Škrbić: Ništa ne zavisi od nas, ali mora se ići na pobedu protiv Crne Gore

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.01.2024 12:39
Dragan Škrbić sa selektorom rukometne reprezentacije, Tonijem Đeronom MN Press
Dragan Škrbić sa selektorom rukometne reprezentacije, Tonijem Đeronom

Nekadašnji rukometni reprezentativac Srbije Dragan Škrbić izjavio je, pred utakmicu Srbije protiv selekcije Crne Gore u trećem kolu grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj, da ništa ne zavisi od rukometaša Srbije, ali da moraju da idu na pobedu protiv selekcije Crne Gore.

Škrbić je za Tanjug rekao da je prva utakmica protiv Islanda, i bez obzira na neizgubljeni bod, bila dobra i da je ekipa pokazala da ima kvalitet, da ima snage da se bori sa tako jakim protivnikom.

"Utakmicu su praktično imali pobeđenu, na kraju je taj neki splet nesrećnih okolnosti doveo do toga da bude samo jedan bod. Mislim da se to odrazilo na sledeću utakmicu protiv Mađarske, gde je teško oporaviti se posle tako nekih situacija, gde si imao minutu i nešto pre kraja, tri razlike, na kraju bude nerešeno. To je dosta komplikovano. Utakmica protiv Mađarske je razočaravajuća, igra je bila slaba", istakao je Škrbić.

Dodao je da Srbiji sada preostaje da pobedi u poslednjoj utakmici grupne faze, iako sada više ništa ne zavisi od nas, ali da je možda neka olakšavajuća okolnost što Crna Gora, i ako pobedi, ne može da prođe u drugi krug.

"Tako da za njih je to stvar prestiža, a za nas je utakmica koja može da nam donese prolazak u drugi krug. Ako se potrefe rezultati i Mađarska pobedi Island, što je na zadnjem Svetskom prvenstvu uradila, tako da to nije nemoguće. Ali mislim da, pre svega, naša ekipa treba da analizira ono što je bilo, da skupi snage i da napravi taktiku. Stručni štab da napravi taktiku za Crnu Goru. Sigurno da neće biti lako, ali će oni biti motivisani", zaključio je Škrbić.

Rukometaši Srbije večeras od 18 časova igraju sa selekcijom Crne Gore u utakmici trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj. "Orlovima" je za prolaz u narednu fazu takmičenja potrebna pobeda sa najmanje dva gola razlike, kao i pobeda Mađarske u duelu sa Islandom.