Vesti iz rukometa

Deseto mesto naša realna pozicija, ali možemo da budemo iznenađenje prvenstva: Milena Delić priželjkuje podvig Srbije na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 18:05
Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije MN Press
Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije

U Nemačkoj večeras počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, reprezentacija Srbije startuje mečom C grupe sa Islandom (12. januar, 18.30, TV Arena 1 Premium), a predsednica Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, večeras je navela lična očekivanja od "orlova" na šampionatu u Nemačkoj.

Gostujući na Radio televiziji Srbije objasnila je razliku između želja i mogućnosti, ali i ostavila prostora za rezultat iznad opštih pretpostavki i prognoza kada su u potanju dometi našeg tima. 

"Svesni smo realnosti, mislim da je realna naša pozicija, neko deseto mesto, ali to su momci koji su pokazali u ovom prethodnom periodu pod vođstvom Tonija Đerone da i sa jakim reprezentacijama mogu da se nose. Igrali smo u kvalifikacijama sa Francuskom, pa smo ih pobedili i u gostima igrali nerešeno, pa smo u prijateljskim utakmicama igrali sa Švedskom, kod njih ih pobedili, pa smo opet u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrali sa Slovencima i njih pobedili... Možemo da se nadamo da preskočimo taj stepenik više, jer su igrači iskusniji za ova dva prvenstva koja su iza nas i to nam daje nadu da možemo i da budemo neko iznenađenje prvenstva", istakla je Delićeva. 

 

 

Za kormilom našeg tima stoji španski stručnjak Toni Đerona, kog je njen tim "nasledio" od prethodne garniture čelnika RSS. I zadržao, verujući u njegovo trenersko znanje i emtode. 

"Ovo je treće takmičenje koje vodi trener Toni Đerona. I možda je kako kažu, treća sreća. Prethodna dva takmičenja, jedno Evropsko i jedno Svetsko prvenstvo, nismo baš imali ni sreće. Na ovo prvenstvo ja sam samo nekako strepela da odemo svi, odnosno da igrači budu zdravi, da budemo kompletni, jer samo tako onda možemo da procenimo u stvari koliko vredimo". 

Radivojević, Kukić, Mirosavljev i ostali put do druge faze takmičenja tražiće kroz pomenuti duel sa Islanđanima, a onda i mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom. 

"Grupa je ujednačenog kvaliteta, na papiru je Island favorit, ali verujem da možemo da igramo sa svim tim reprezentacijama i odlučujuća je, mislim, negde i glava i spremnost igrača i svest o tome šta im ovo prvenstvo donosi", smatra predsednica RSS.

Ljubitelji rukometa u Srbiji imaće prilike da u direktnim prenosima na TV Arena sport prate utakmice srpskog tima, ali iz dana u dan svedoče bitkama drugih selekcija u borbi za kontinentalnu krunu.