Vesti iz rukometa

Toni Đerona nakon poraza: Do tri ujutru sam gledao i analizirao utakmicu, imamo još dosta toga da pokažemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 14:10
Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona Tanjug/Peter Kneffel/dpa via AP
Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona je izjavio kako je analizirao poraz od Mađarske do tri ujutru, ali i da njegov tim ima još dosta toga da pokaže na prvenstvu Evrope.

"Orlovi" su poraženi u drugom kolu od Mađarske (28:27), ali u teoriji i dalje imaju šanse za prolaz u drugu rundu takmičenja. Srbija će u utorak od 18 časova igrati sa Crnom Gorom (TV Arena 1 Premium) gde mora da dođe do trijumfa kako bi se nalada plasmanu u narednu fazu Evropskog prvenstva.

"Noć je bila vrlo kratka. Do tri sata sam gledao i analizrao našu utakmicu protiv Mađarske pokušavajući da pronađem razloge zašto nismo bili na očekivanom nivou. Na kraju, kao što smo i očekivali u ovako ujednačenoj grupi, svi dueli su teški i nema lakog protivnika. U svim susretima odlučuju detalji", rekao je španski stručnjak.

 

 

Selektor Srbije je istakao da je odbrana bila zadovoljavajuća u prva dva meča, ali je napad ono što predstavlja problem.

"I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln", izjavio je Đerona.

Srbiji je u poslednjem kolu potrebna pobeda sa minimum dva gola razlike nad Crnom Gorom, dok je takođe potrebno i da Island izgubi od Mađarske. U tom slučaju Srbija bi zauzela drugo mesto koje vodi u narednu rundu turnira.