Vesti iz rukometa

Srbija na Španiju u baražu za Svetsko prvenstvo u rukometu: (Ne)moguća misija pred "orlovima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 16:45
rukometaši Srbije pred meč na prvenstvu Evrope Guliver
rukometaši Srbije pred meč na prvenstvu Evrope

Ono što nikako nije želela upravo se to desilo najboljoj muškoj rukometnoj reprezentaciji Srbije, jer je na žrebanju parova baraža za Svetsko prvenstvo 2025 izvukla ni manje ni više nego jednu Španiju. 

Da bi učestvovali na takmičenju u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj "orlovi" moraju u dvomeču da izađu na kraj sa jednom od najboljih selekcija na planeti, koja bi na sledećem SP trebalo da brani bronzanu medalju.

Jeste "crvena furija" potpuno podbacila na kontinetalnom šampionatu u Nemačkoj, koje će sutra dobiti epilog, ali je u svakom smislu favorit u odnosu na Lazara Kukića i ekipu, koji i dalje ne znaju ko će voditi posle smene Tonija Đerone

Prvi meč igra se 8. ili 9. maja na Iberijskom poluostrvu, dok je revanš tri dana kasnije u Srbiji. Kako je dobijen najjači mogući takmac tek sada "orlovi" imaju debeo razlog da žale za primljenim golom od Crne Gore u poslednjoj sekundi meča sa Crnom Gorom u Minhenu.

Zbog toga su bili poslednji u grupi na EP, što ih je koštalo smeštanja u najslabiji "šešir" na današnjem žrebanju parova baraža u Kelnu. Nisu ni Španci prošli svoju grupu, ali to ne umanjuje činjenicu da se radi o rukometnoj velesili. 

Gonzalo Perez de Vargas, Aleis Gomes Abeljo, braća Dujšebajev, Đoan Kaneljas, Horhe Makeda... u timu su garancija vrhunskog kvaliteta, uostalom naš protivnik je poslednjih godina redovno bio akter završnih borbi za medalje na svim velikim takmičenjima, što misiju "orlova" čini prilino teškom, možda i nemogućom. 

Pa, opet, čuda se dešavaju onima koji u njih veruju. 

Parovi baraža za Svetsko prvenstvo 2025.

Finska/Litvanija – Mađarska

Belgija/Italija – Crna Gora

Grčka – Holandija

Rumunija – Češka

Španija - Srbija

Farska Ostrva - Makedonija

Slovenija - Švajcarska

Portugalija - Bosna i Hercegovina

Island - Estonija/Ukrajina

Poljska - Slovačka/Izrael

Gruzija - Austrija

***Prvi mečvi su na programu 8. i 9. maja, a revanši tri dana posle