UEFA Liga šampiona

Luis Enrike i Al Kelaifi pričali i o sreći, Mbape direktan: Dortmund je dao dva gola, mi nijedan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 08:57
Luis Enrike i igrači PSŽ-a posle eliminacije Tanjug/AP Photo/Lewis Joly
Luis Enrike i igrači PSŽ-a posle eliminacije

Pari sen Žermen je u ovoj sezoni postigao preko 100 golova, ali kada je bilo potrebno, u polufinalnim mečevima UEFA Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda - nijedan. Kada je tako, možete da računate pogođene stative i prečke (bilo ih je šest u 180 minuta), da ste zadovoljni projektom, da iz toga izvlačite pozitivne aspekte, ali na kraju ostaje vam da skinete kapu rivalu na sjajnoj odbrani i da konstatujete kako je bol veoma jak.

Trener Parižana Luis Enrike poraz je negde opravdavao metričkim instrumentom "očekivanih golova".

"Mi smo napravili 3, a oni samo 0,7 u očekivanim golovima. To je činjenica", rekao je Enrike.

A, onda bio realniji:

"Ovo su jako bolni momenti za nas, kada izgubiš na ovaj način normalno je da te obuzme tuga. Možemo samo da im čestitamo na plasmanu u finale. Nismo potcenili Dortmund, to ne bi uradio niko ko ozbiljno poznaje fudbal, rezultat je takav kakav je. Fudbal je čudan, nagrađuje one koji daju golove, a ne one koji stvaraju više šansi. Ja snosim svu odgovornost za eliminaciju. Bilo bi tužno isturiti igrače".

Predsednik Naser Al Kelaifi se naljutio kada je bio upitan da li Luis Enrike ostaje trener, jer za njega to nije pitanje. On je govorio o "uspešnom projektu" koji je još u začetku.

"Naša budućnost je svetla. Sa najmlađim timom u Evropi gradimo dugoročni projekat. Veoma smo razočarani i tužni zbog rezultata. Zaslužili smo bolje. Ukupno smo večeras četiri puta pogodili okvir gola, a dva puta prošle nedelje – lopta nije htela da uđe. Teško nam je", rekao je prvi čovek "svetaca".

Kilijan Mbape bio je jedan od retkih u taboru Francuza koji je bio apsolutno realan.

"Istina je da su oni jednom ili dva puta došli do našeg gola i zatresli mrežu, a da smo mi često dolazili u njihov prostor, a da nismo uspeli da postignemo pogodak. Ovo je neumoljivo zapažanje, ali jedino istinito. Ne volim baš da pričam o lošoj sreći. Kad si dobar, lopta ne udara u stativu, već ulazi u gol. Mi nismo bili dovoljno dobri", istakao je prva zvezda tima, od koga se očekuje da narednih dana i objavi gde će nastaviti karijeru.

Španski mediji ga već najavljuju u dresu Real Madrida. Kažu da je sve spremno za promociju. Čeka se samo da Real završi polufinalni duel sa Bajernom.