UEFA Liga konferencije

UEFA Liga konferencije na Areni: Bitka Briža i Fiorentine za finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 10:30
Nikola Milenković nada se novom finalu UEFA Lige konferencije Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Nikola Milenković nada se novom finalu UEFA Lige konferencije

Briž čeka 48 godina na novo evropsko finale, Fiorentina želi da ponovi uspeh iz prošle sezone, ali se nada drugačijem ishodu. Belgijski velikan je u sjajnoj formi, izbio je na čelo šampionata i nada se 19. tituli, ali želi i finale UEFA Lige konferencije, prvo posle izgubljenog finala Kupa šampiona u sezoni 1977/78.

Belgijanci moraju da igraju  bez Nigerijca Onjedike, koji okajava grehe zbopg isključenja, te Bojate i Mejera, ali ekipa Nika Hajena imaju raspoloženog Brazilca Igora Tijaga, kao i jedan miks tim sklopljen od mladih i iskusnih igrača. Prednost Fiorentine od 3:2, neće danas (18.45, TV Arena 2 Premium) biti nepremostiva prepreka za Briž, koji je u poslednjih 10 mečeva izgubio samo taj jedan od Italijana.

 

 

Sa druge strane, trener Vinćenco Italijano želi da se oprosti od tima sa jednim trofejom koji im je izmakao prošle godine u Pragu kada su bili poraženi od Vest Hema u borbi za pehar UEFA Lige konferencija. Prošle sezone u finalu su igrala trojica reprezentativaca Srbije, ovom novom se nada samo Nikola Milenković.

"Ljubičasti" se nadaju šestom finalu nekog od evropskih kupova, ali prizivaju trofej posle 63 godine. Poslednji su podigli u finalu Kupa kupova 1961. godine.

UEFA Liga konferencija, polufinale

Sreda

(2:3) Briž - Fiorentina 18.45 (AP 2)

Četvrtak

(4:2) Olimpijakos - Aston Vila 21.00 (AP2)