UEFA Liga konferencije

UEFA Liga konferencije na Areni: Tadić i Fener spremaju revanš Pirejcima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 12:20
Dušan Tadić nedavno je postigao gol sa centra za Fenerbahče Guliver images/Emre OKTAY SPP
Dušan Tadić nedavno je postigao gol sa centra za Fenerbahče

Trofej UEFA Lige konferencije donosi direktan plasman u UEFA Ligu Evrope i zato svih osam klubova koji su ostali u takmičenju sa podjednakom željom i šansama boriče se u nokaut fazi.

Goreće Pirej i Istanbul, jer dvomeč između Olimpijakosa i Fenerbahčea (18.45, TV Arena 1 Premium) nosi taj veliki rivalitet dve susedne zemlje. Dušan Tadić, Rade Krunić i Edin Džeko dolaze danas u Atinu kako bi postigli i dobar rezultat za revanš, ali se i revanširali za dva poraza Fenerbahčea od pre tri sezone u grupnoj fazi Lige Evrope (1:0, 3:0).

Tada su Masuras i Soareš zavili turski klub u crno, ali danas su snage sasvim izjednačene. Olimpijakos, koji je napravio najveći preokret eliminisavši u Bačkoj Topoli Makabi iz Haife (1:4, 6:1), neće imati na raspologanju Podensea (kartoni), dok Fener dolazi bez Freda, Luana Pereza, King je rovit.

 

 

PAOK sa Andrijom i Živkom Živkovićem ide na noge Brižu. Ekipa iz Soluna je moćna na "Tumbi", ali i nezgodna na gostovanjima. Kako će bez Murga, Trost-Ekonga i Tajsona ostaje da se vidi, a Belgijancima ne igra fudbaler u najboljoj formi Skov Olsen. Pre 14 godina ova dva tima su u grupnoj fazi Lige Evrope oba puta remiziurali (1:1).

Neizvenso će biti i u duelima Aston Vile i Lila, dok je Fiorentina favorit na papiru protiv nezgodnih Čeha iz Plzenja. U prvom meču domaćin se suočava sa mnogo kadrovskih problema. Dveh i Kopic imaju kartone, Durosinmi je operisan, Jirka, Sikora, Valenta i Moskera povređeni.

UEFA Liga konferencije, četvrtfinale

Četvrtak

Olimpijakos - Fenerbahče 18.45 (AP1)
Plzenj - Fiorentina 18.45 (AP2)
Aston Vila - Lil 21.00 (AS3)
Briž - PAOK 21.00 (AS5)

Revanši 18. aprila