UEFA Liga konferencije

Liga konferencije na TV Arena sport: Tadić i Živković aduti Fenerbahčea i PAOK-a u biti ili ne biti mečevima za Top 4

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 12:47
Dušan Tadić, fudbaler Fenerbahčea, protiv Olimpijakosa traži polufinale Lige konferencije Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dušan Tadić, fudbaler Fenerbahčea, protiv Olimpijakosa traži polufinale Lige konferencije

Srbija još od jesenas nema klupske predstavnike u takmičenjima pod kapom Evropske fudbalske federacije, ali zato njenu čast brane igrači s ovih prostora. Poput Dušana Tadića, čiji Fenerbahče želi da nadoknadi minus iz prvog duela četvrtfinala Lige konferencije sa Olimpijaksom (TV Arena sport 3), odnosno Andrije Živkovića, čiji PAOK u minusu dočekuje revanš sa Brižom (21.00, TV Arena sport 4). 

Kapiten reprezentacije naše zemlje i ostatak turske ekipe probaće da u Istanbulu anuliraju zaostatak iz Grčke (2:3), a iskusni vezista Fenera i "orlova" ponovo će biti adut velikana sa Bosfora, uz nadu njegovih temperamentnih navijača da bi fudbaler iz Bačke Topole mogao da zatrese mrežu kao u Atini.

 

 

Fenerbahče u međuvremenu je nastavio seriju pobeda u nacionalnoj Superligi, u poteri sa vodećim Galatasarajem, dok gosti u istom nisu imali obaveza plej-ofa šampionata Grčke, gde su pozicionirani na četvrtom mestu, što sve skupa sluti još jednu uzbudljivu utakmicu ambicioznih takmaca. 

I Živković se nalazi u istoj poziciji, jer je njegov PAOK primio jedan pogodak, a da sam nije našao put do mreže sastava iz Belgije (0:1), takođe nije izlazio na teren posle prošlog četvrtka, a na ruku bi moglo da mu ide to što će na svojoj strani imati veliku energiju sa poslovično punih tribina stadiona u Solunu.

 

 

Briž na megdan stiže osokoljen ubedljivim trijumfom u poslednjoj rundi plej-ofa Župiler lige, uzdajući se u adute koji su ga u Belgiji doveli u povoljniji položaj od protivnika na startu odlućujuće bitke za pretposlednju fazu trećeg po jačiini UEFA kupa. Istoj se nada i Nikola Milenković, štoper selekcije Srbije koji je sa Fiorentinom kuću Viktorije Plzenj napustio s nulom u remiju bez golova. 

Revanš Lila i Aston Vile takođe bi mogao da bude uzbudljiv i neizvestan, obziron na to da francuska ekipa ima samo gol manje od engleskog sastava (1:2), to jest približne šanse da produži dalje posle večerašnjih sat i po fudbala. 

 

Liga konferencije, revanš mečevi četvrtfinala  

(0:0) Fiorentina - Viktorija Plzenj 18.45 (AP2) 

(1:2) Lil - Aston Vila 18.45 (AP1) 

(2:3) Fenerbahče - Olimpijakos 21.00 (AS3)

(0:1) PAOK - Briž 21.00 (AS4) 

 

Cup tree provided by Sofascore