ABA liga

Zvezda našla centra iz Mege za narednu sezonu: Uroš Plavšić od leta na Malom Kalemegdanu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 14:31
Košarkaš Mege Uroš Plavšić zakucava na obruču protiv Cedevita Olimpije MN Press
Košarkaš Mege Uroš Plavšić zakucava na obruču protiv Cedevita Olimpije

Dok se Crvena zvezda uveliko sprema za poslednje bitke za regionalni tron, gde će u finalu ABA lige dočekati Partizan ili Budućnost, uprava kluba sa Malog Kalemegdana odlučila je da krene u izgradnju rostera za narednu sezonu.

Naime, kako je saopštio Meridan sport, košarkaš Mege Uroš Plavšić nalazi se na radaru Crvene zvezde i upravo će on biti jedno od prvih pojačanja Beograđana ovog leta.

Uroš Plavšić rođen je 22.12.1998. godine u Čačku. Visok je 216 centimetara i igra na poziciji centra. Karijeru je započeo u Megi 2014. godine, da bi se nakon dve sezone provedene u kadetskim selekcijama, preselio za Ameriku, gde je igrao za Univerzizete Arizona Stejt i Tenesi.

Budući da protekle sezone nije draftovan, vratio se u Megu, gde se odličnim partijama istakao kao jedan od najboljih igrača mladog beogradskog kluba. U proseku je beležio 16 poena i osam skokova u ABA ligi,  uz odlične procente šuta iz igre (68 odsto). A, njegove partije, jasno, nisu prošle nezapaženo.

Prema navodima Meridan sporta, dogovor između dveju strana je postignut i samo se čeka kraj sezone da bi se ozvaničila saradnja.