UEFA Liga šampiona

Junak Borusije Mats Humels: Možemo da pobedimo i na Vembliju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 23:35
Mats Humels sa saigračima iz odbrane Borusije Tanjug/AP Photo/Lewis Joly
Mats Humels sa saigračima iz odbrane Borusije

Borusija iz Dortmunda je pervi finalista UEFA Lige šampiona. U 180 minuta imali su bolji plan, iskoristili su prednost u prekidu, znalački su se branili, pretrčali 20 kilomatara više i ono najvažnije postigli dva gola protiv Pari sen Žermena.

Strelac pogotka na Parku Prinčeva Mats Humels je najavio i osvajanje pehara u finalu 1. juna na Vembliju.

"Postigao sam premalo golova u Ligi šampiona, svega pet. Bilo je sjajno dodati toj brojci još jedan u Parizu. Od drugog meča grupne faze, verovali smo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici i ne vidim zašto ne bismo pobedili u finalu na Vembliju. Ostali smo u igri za pehart, uspeli smo u Parizu da se izvučemo iz jakog tempa PSŽ-a, podrške publike. Imali smo dobar recept", rekao je Humels.

Trener Edin Terzić izdržao je sve pritiske tokom sezone, prošle sezone je bio baš na meti svih kritika posle gubitka titule, ali je pokazao da je fajter i pobednik.

"Pre prvog meča sa PSV-om razgovarali smo o tome koliko bi put do Londona mogao biti kratak. Tada siu svi bili zbunjeni. Prošle sezone smo izgubili titulu u Bundesligi, a danas sam srećan što smo navijačima sa svakom utakmicom podgrejavali nadu da mogu da nas bodre u finalu Lige šampiona", istakao je Terzić.

Kapiten PSŽ-a Markinjos žali za propuštenim prilikama.

"Efikasnost je ono pto je nedostajalo u dva meča protiv Dortmunda. Postigli su dva gola posle prekida, morali smo bolje da branimo te situacije. Ali, ima i dosta dobrih stvari za pamćenje iz ove sezone. U početku nam niko nije davao šansu da stignemo do polufinala. Ispali smo, ali ovo je novi projekat PSŽ-a sa novim trenerom. Imamo pozitivnu sezonu iza sebe, ne smemo da spuštamo glavu. Imamo budućnost", istakao je Markinjos.