Vesti iz ostalih sportova

Mitrović potvrdio kraj karijere: Hvala svima, to je bilo to

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.05.2024 10:59
Branislav Mitrović MN Press
Branislav Mitrović

Dugogodišnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislav Mitrović, član francuskog Turkoana, saopštio je na društvenim mrežama da se i zvanično oprašta od igračke karijere.

Mitrović je sredinom aprila objavio je da će na kraju sezone završiti karijeru, a ne posle Olimpijskih igara u Parizu kako je planirao. On je tada u izjavi za RTV otkrio da mu je selektor Srbije Uroš Stevanović rekao da nije u planovima za Pariz.

Mitrović se u objavama na društvenim mrežama zahvalio klubovima, saigračima, roditeljima i porodici bez kojih, kako je rekao, ne bi uspeo da ostvari sve uspehe.

 

 

"Hvala svim klubovima koji su mi pružili priliku da igram za njih. Hvala mojim drugarima! Hvala mojim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. I hvala mojoj porodici bez koje sve ovo ne bi imalo smisla", napisao je Mitrović na Instagramu.

On je za vaterpolo reprezentaciju Srbije branio više od 200 puta i bio je član čuvene generacije koja je osvojila dva olimpijska zlata - u Riju i Tokiju.

Posle Tokija se prvo oprostio od državnog tima, ali se potom "predomislio" i branio na još nekoliko velikih takmičenja, a poslednji put na Svetskom prvenstvu u Dohi.