Vesti iz ostalih sportova

Branislav Mitrović ne ide na Olimpijske igre 2024: Trofejni vaterpolista "pre vremena" završava igračku karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 18:24
Branislav Mitrović, golman vaterpolo selekcije Srbije, obavešten da za njega nema mesta na OI 2024 MN Press
Branislav Mitrović, golman vaterpolo selekcije Srbije, obavešten da za njega nema mesta na OI 2024

Želja, plan i ambicija Branislava Mitrovića bila je da u Parizu, ovog leta, završi blistavu golmansku karijeru, ali je saznanje da ga selektor vaterpolo reprezentacije SrbijeUroš Stevanović, nema u svojim planovima za Olimpijske igre uticale su na osvajača dva olimpijska zlata da "pre vremena" napusti bazen. 

Tridesetdevetogodišnji osvajač dva olimpijska zlata sa Prlainovićem, Filipovićem, braćom Pijetlović i ostatkom nikada viđene generacije pod selektorskom komandom Dejana Savića jedini se iz tog sastava nije povukao iz nacionalnog tima posle OI u Tokiju, a sada će i on njihovim stopama. 

"Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima", rekao je Branislav Mitrović gostujući na Radio televiziji Vojvodine. 

Popularni Bane nije bio prva opcija na gol liniji "delfina" na ovogodišnjim prvenstvima sveta i Evrope, pa opet se očigledno nije nadao da će "izvisiti" za još jedne Igre u karijeri, u kojoj se sa Srbijom naosvajao titula i drugih odličja na svim velikim takmičenjima. 

Mitrović će se tako od aktivnog bavljenja vaterpolom oprostiti pod kapicom Turkoana. Pre francuskog kluba branio je u matičnoj Vojvodini, Partizanu i brojnim ekipama iz Mađarske. Sigurno će ga dugo pamtiti u Ferencvarošu, Debrecinu, Egeru i OSC- u. Za državni tim je upisao preko 200 nastupa.