Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije poraženi u Španiji, ali SP nije nedostižno: Trebaće im velika podrška u Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 22:42
Rukometaši Srbije Guliver
Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali nije još sve izgubljeno jer predstoji i revanš u Novom Sadu - 28:32 (14:15).

Jeste domaći sastav vodio sve vreme, ali su "orlovi" u prvom poluvremenu držali priključak na podnošljivih gol ili najviše dva razlike. Pokazali su tada igrali selektora Borisa Rojevića da su motivisani i da poseduju kvalitet za najveću msotru svetskog rukometa koja će se održati početkom naredne godine.

Mađutim, problemi sa srpski nacionalni tim su nastali već na startu drugih pola sata igre. Poslednji "egal" reprezentativci Srbije su imali pri rezultatu 16:16, a onda su domaći rukometaši počeli da stvaraju kapitalniju zalihu.

Odlepili su se prvo na tri gola razlike, pa zatim na 25:20, "orlovi" su nekako uspeli da smanje taj zaostatak na tri gola, ali nisu imali snage da izbegnu ubedljiv poraz.

Kada se na kraju podvuče crta najbolji reprezentativci Srbije i maju aktivan rezultat pred revanš koji je na programu u nedelju, 12. maja u novosadskom "SPENS-u", gde će sigurno imati fantastičnu podršku u pokušaju da nadomeste "minus četiri".