Vesti iz rukometa

Nismo zaslužili da ispadnemo, očekujem pozivnicu za SP: Boris Rojević ponosan na izdanje rukometaša Srbije protiv Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 10:47
Rukometaši Srbije MN Press
Rukometaši Srbije

Bili su najbolji rukometaši Srbije na dobrom putu da eliminišu Španiju u baražu za Svetko prvenstvo ili barem izbore sedmerce, ali su u Novom Sadu trijumfovali samo sa tri gola razlike i ostali bez olaska na veliko takmičenje.

Međutim, čelnici Rukomentog saveza Srbije bi u toku današnjeg dana trebalo da upute molbu za dobijanje  specijalne pozivnice za odlazak na najveću svetsku rukometnu smotru, a dok ne stigne odgovor, sumiraju se utisci iz Novog Sada.

Selektor Boris Rojević kojem je dvomeč protiv Španije bio debitanstki na klupi "olrova" istako je da nema šta da zameri svojim igračima i da je ponosna na njih.

 

 

"Momci su dali sve od sebe, pokazali su da ova generacija ima potencijal i ja im čestitam na tome. Mislim da Španija nije bila boja od nas i da se nezasluženo plasirala na Svetsko prvenstvo. Reprezentativci Srbije su pokazali da se ovde igra dobar rukomet i da mogu da se nose sa svakom svetskom selekcijom", rekao je Rojević posle meča, a zatim se dotakao pomenute "vajld karte":

"Prikazanom igrom u dve utakmice protitv Španije mislim da smo zalsužili da dobijemo tu specijalnu pozivnicu i da ova generacija zaslužuje priliku da zaigra na Svetskom prvenstvu. To bi bila velika satisfakcija za njih", rekao je Rojević.

Svetsko prvenstvo igra se početkom naredne godine, od 14. januara do 2. februara, a domaćini će biti Hrvatska, Danska i Norveška.