Vesti iz rukometa

Srbija savladala Španiju, ali uzalud: "Crvena furija" ide na Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 18:50
Detalj sa utakmice Srbija - Španija MN Press
Detalj sa utakmice Srbija - Španija

Rukometaši Srbije su savladali Španiju 25:22 (15:11) u novosadskoj hali "Spens" pred oko 7000 navijača u baražu za Svetsko prvenstvo. Ipak, naša reprezentacija se neće naći na pomenutom tuniru jer nije uspela da nadoknadi četiri gola zaostatka iz prve utakmice.

"Orlovi" su furiozno otvorili meč i nakon 10 minuta igre imali prednost 5:1. Uspešno su izabranici Borisa Rojevića održavali prednost koja im je potrebna za plasmana na Svetsko prvenstvo tokom većeg dela prvog poluvremena. Gosti su samo jednom prišli na tri gola zaostatak (9:6), ipak naša reprezentacija je na pauzu za poluvreme otišla sa +4 (15:11).

 

 

Srbija je nastavila sa odličnom igrom i u drugom poiluvremenu, gde su tokom većeg dela imali +5 i uspešno odbijali svaki nalet "crvene furije". Međutim, usledilo je nekoliko neuspešnih napada domaćina i Španci su na devet minuta do kraja prišli na -2 (21:19). Iako su "orlovi" uspeli ponovo da odu na +4, Španija je sa dve kontre smanjila zaostatak.

Ušlo se u neizvesnu završnicu jer je ekipa Borisa Rojevića imala +3 na ulasku u poslednji minut meča. Španci su imali igrača manje do kraja utakmice zbog isključenja, ali naša reprezentacija nije iskoristila napad u poslednjim sekundama.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Vanja Ilić sa šest golova, a sjajan je bio i golman Dejan Milosavljev sa 16 odbrana. Kod Španaca Aleks Gomez postigao je pet golova.

Španija će tako uprkos porazu zaigrati na Svetskom prvenstvu koje će se 2025. godine održati u Hrvatsoj, Danskoj i Norveškoj. Branilac trofeja je trostruki uzastopni osvaja, reprezentacija Danske.