Vesti iz automoto sporta

Maks Ferstapen: Drago mi je zbog Norisa, dugo je čekao ovu pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 21:24
Vozači Formule 1, Maks Ferstapen (levo), Lando Noris i Šarl Lekler (desno) Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
Vozači Formule 1, Maks Ferstapen (levo), Lando Noris i Šarl Lekler (desno)

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 vozač Red Bula Maks Ferstapen izjavio je da je Lando Noris iz Meklarena zasluženo pobedio na Velikoj nagradi Majamija.

Noris je do istorijskog trijumf astigao u 110. trci, a iza sebe je ostavio aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena iz Red Bula koji je imao i pol poziciju, dok je treći bio vozača Ferarija, Šarl Lekler.

"Veoma mi je drago zbog Landa. Dugo je čekao ovu pobedu, neće biti poslednja. Definitivno je zaslužio trijumf. Meklaren je došao sa unapređenim bolidom. Izgleda kao da je uspelo, zar ne", rekao je Ferstapen.

On je istakao da njegov tim čeka veliki posao u nastavku sezone.

"Ovo nije bio naš najjači vikend u pogledu tempa, ali analiziraćemo sve i pokušaćemo da izađemo jači iz ovoga. Nekada pobedite, a nekada izgubite. Svi smo na to navikli u svetu trkanja, zar ne? Bilo je malo problematično za mene. Bilo je neverovatno teško, ali ako je loš dan drugo mesto, prihvatam to", dodao je Ferstapen.

 

 

Treće mesto na VN Majamija osvojio je vozač Ferarija Šarl Lekler.

"Dali smo sve od sebe, ali trenutak kada je bezbednosno vozilo izašlo na stazu za nas nije bio sjajan, jer smo bili na najstarijim gumama. Međutim, uspeli smo da se snađemo prilično dobro. Treće mesto je bilo najbolje što smo mogli, zadovoljni smo", rekao je Lekler.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 101. Lekler je na trećoj poziciji sa 98 bodova, dok je Nando četvrti sa 83, koliko ima i petoplasirani Karlos Sainc iz Ferarija.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 19. maja na stazi u Imoli za Veliku nagradu Emilija Romanje.