UEFA Liga šampiona

Tomas Tuhel nikad nije izgubio na "Santijago Bernabeu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 10:59
Tomas Tuhel nikad nije poražen napustio Santijago Bernabeu Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Tomas Tuhel nikad nije poražen napustio Santijago Bernabeu

Real ima problem: Tomas Tuhel u karijeri nikad nije izgubio meč od Madriđana na "Santijago Bernabeu"! Ovaj naslov "Marke" najbolje svedoči sa kakvim respektom španski velikan dočekuje ekipe na čijoj klupi sedi ovaj Nemac.

Tuhel je izgubio samo jedan od devet mečeva protiv Reala i to 1:3 kao trener Čelsija na "Stamford Bridžu" pre dve godine u četvrtfinalu UEFA Lige šampiona. A, jedinu pobedu na "Bernabeu" je ostvario te iste godine u revanšu ćetvrtfinala (2:3), ali je ona imala gorčinu jer je Čelsi ispao posle produžetaka.

Prvo gostovanje Realu u Madridu Tuhel je imao sa Borusijom iz Dortmunda 2016. godine. Igrali su u grupnoj fazi za prvo mesto, Real je vodio 2:0, ali su Obamejang i Rojs do kraja izjednačili na 2:2. Isti rezultat bio je i na Vestfalenu.

Naredni dolazak na "Bernabeu" nemački trener imao je kao trener PSŽ-a 2019. godine. U Parizu je deklasirao Zidnov tim 3:0 (Di Marija dva, Menije), a u revanšu se činilo da će Real uspeti da izjednači skor jer je vodio 2:0. Međutim, Mpabe i Sarabija doneli su remi 2:2, a taj meč je koštao kasnije i karijere Edena Azara jer je doživeo povredu posle starta Munijea.

 

 

Naredno gostovanje i novi remi za Tuhela, na klupi Čelsija u polufinalu LŠ 2021. U eri pandemije koronavirusa na "Bernabeu" je bilo 1:1, na "Stamfordu" 2:0 za Čelsi koji je otišao u finale i matirao Siti za veliki trofej.

Poslednji duel u Madridu ostao je lošoj uspomeni za Tuhela uprkos pobedi od 3:2 u produžecima. Posle poraza u Londonu od 3:1, imao je Čelsi vođstvo od 3:0 sve do 80. minuta kada je Rodrigo uveo meč u produžetke, a Benzema u 96. minutu postigao gol za prolazak u polufinale.

Stiže Tuhel posle 2:2 i Minhenu na 10. meč u karijeri protiv Reala i ako nastavi sa tradicijom nepobedivosti možda će uvesti Bavarce 13. put u istoriji u finale Lige šampiona, a nadati se sedmom trofeju.